Ce măsuri s-ar putea lua, după 15 mai, pentru români. Avertismentul lui Raed Arafat pentru români

Luiza Moldovan 27.04.2020, 08:25
Ce măsuri s-ar putea lua, după 15 mai, pentru români. Avertismentul lui Raed Arafat pentru români

Ce măsuri s-ar putea lua, după 15 mai, pentru români. Avertismentul lui Raed Arafat pentru români include transportul în comun și sălile de așteptare.

Ce măsuri s-ar putea lua, după 15 mai, pentru români. Avertismentul lui Raed Arafat pentru români

Ziua de 15 mai e așteptată de toată lumea cu nerăbdare, dar șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, avertizează că lucrurile nu vor mai fi așa cum le știam. Acesta a spus că se află în lucru un set de reguli de respectat pentru toată lumea, reguli care se axează pe ideea de distanțare socială.

E de așteptat ca unele dintre reguli să se prelungească și după această dată. Acolo unde se poate lucra de acasă, să se continue cu lucrul de acasă, sălile de așteptare să fie desființate sau, în orice caz, timpul de așteptare să se reducă substanțial.

„Astăzi lucrau mai mulți colegi pe mai multe documente. Unul dintre aspectele abordate a fost cel al recomandărilor pentru diferite locații. Spre exemplu, birourile open space la companii trebuie să aibă niște reguli. Vor veni recomandări pe linia INSP. Transportul în comun va trebui să aibă niște reguli”.

raed Arafat despre
Raed Arafat despre „relaxare” Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Te programezi și te duci direct, nu stai să aștepți”

Se lucrează pe reguli care să prevină o creștere bruscă a numărului de cazuri. Ai nevoie de reguli pentru cabinetele de stomatologie, pentru frizerii, pentru cosmetică. Nu poți să le ții închise la nesfârșit, dar sub o formă nouă. Spre exemplu, să nu aibă zona de așteptare. Te programezi și te duci direct acolo, nu stai să aștepți”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Specialiștii spun că relaxarea, atât de așteptată de toată lumea, poate să ridice probleme dacă aceste reguli nu sunt aplicate cum trebuie. Transportul în comun, de exemplu, poate să pună probleme dramatice, mai ales în marile aglomerări urbane. E de văzut ce fel de reguli au în perspectivă specialiștii în această privință și cum vor putea acestea să fie aplicate în viața de zi cu zi.

Urmăriți Impact.ro și pe