Ce mașină conduce Benny Adegbuyi, celebrul luptător de origine nigeriană

Daria Petrescu / 30.06.2020, 10:59
Ce mașină conduce Benny Adegbuyi, celebrul luptător de origine nigeriană

Benny Adegbuyi este un produs al promoției românești Superkombat și al sălii Respect Gym din București. El și-a făcut un nume în circuitul autohton și international după care a disputat și un meci în K-1. Este cel mai bine cotat kickboxer român. Benny Adegbuyi este cel mai bine cotat kickboxer român. În luna iunie trebuia să urce în ring cu marocanul Badr Hari, luptătorul care are în palmares 92 de victorii prin KO. Confruntarea a fost însă amânată. Puțini sunt însă, cei care știu ce mașină conduce, de fapt, sportivul.

Ce mașină conduce Benny Adegbuyi

Benny Adegbuyi are o poveste aparte. Luptătorul născut la Cluj Napoca a plecat în Nigeria pe vremea când avea numai trei ani de zile. Drumul de la puștiul năzdrăvan până la finala piramidei de la Rotterdam pierdută prin KO a fost unul presărat cu o mulțime de evenimente care aveau să-i schimbe destinul. Benny are o familie frumoasă. Este căsătorit și are un copil. Deși este unul dintre cei mai apreciați sportivi, rămâne în continuare exrem de modest. Într-un intreviu pentru Promotor, Benny a vorbit despre pasiunea lui pentru mașini. El conduce un BMW seria 5, bolid pe care îl deține de ceva timp.

Familia lui Benny Adegbuyi

Într-un interviu acordat ProSport a dezvăluit că mama lui este româncă, iar tatăl este din Nigeria. Sportivul a fost chemat de multe ori în Africa, dar a refuzat să plece din România unde și-a întemeiat o familie.

„Tata e decan la o facultate acolo și mereu îmi spune să las luptele și să îl urmez, dar nu… (râde). Este și cam mare contrastul între noi, el profesor, eu în ring. Oricum, eu mă consider mai mult român decât nigerian.

 Într-un intreviu pentru Promotor, Benny a vorbit despre pasiunea lui pentru mașini
Într-un intreviu pentru Promotor, Benny a vorbit despre pasiunea lui pentru mașini

M-am născut în România, am crescut aici. Dar poate spiritul ăsta îndrăzneț mi se trage de la tata. Aparțin unui trib, Yoruba, și se spune despre el că este de luptători. Poate ăsta e secretul meu”, a explicat Benny într-un interviu acordat ProSport.

„Îmi aduc aminte cocotierul din spatele blocului. Dădeam mereu cu pietre în el să cadă nucile. Părinţii mei s-au cunoscut pe cînd erau studenţi în Ardeal”, a spus Benny Adegbuyi pentru Gazeta Sporturilor.

Sportivul s-a întors în România când avea 8 ani de zile și spune că a avut probleme mari de acomodare. “Greu! Nu ştiam limba, nu comunicam nici măcar cu bunica! Ea m-a învăţat toate cuvintele. Totul mi se părea diferit! Oamenii mă priveau ciudat! Dar am reuşit să mă integrez până la urmă”.

Benny Adegbuyi trebuia să ajungă inginer petrolist. Cel puțin, lucrul acesta îl dorea tatăl său. Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din ring. “Voia să mă facă inginer petrolist, să revin în Nigeria”, a precizat sportivul. “I se păreau dure. M-a ochit apoi promotorul Eduard Irimia, cariera mi-a luat un avînt incredibil. M-am mutat în Bucureşti, am ajuns la Respect Gym, viaţa mea s-a schimbat”, a mai spus Benny Adegbuyi.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI