Ce le-a spus Ianis Hagi englezilor despre România. „Sunt polițiști peste tot. Eu am noroc”

Marian Cărăvan 23.04.2020, 13:55
Ce le-a spus Ianis Hagi englezilor despre România. „Sunt polițiști peste tot. Eu am noroc”

Ianis Hagi se pregătește acasă, în așteptarea ridicării stării urgență din România și cu speranța că fotbalul acum pus pe „hold” va fi reactivat cât mai curând. Fotbalistul le-a povestit jurnaliștilor englezi cum e viața în România în această perioadă.

Ce le-a spus Ianis Hagi englezilor despre România. „Sunt polițiști peste tot. Eu am noroc”

La fel ca mulți alți sportivi, și Ianis Hagi a fost nevoit să se autoizoleze și să se pregătească separat, pentru menținerea condiției fizice. A primit acceptul celor de la Rangers de a se întoarce în România, unde așteaptă ca viața să revină la normal. Internaționalul român se pregătește separat și de-abia așteaptă să se întoarcă în Scoția, la Glasgow Rangers, echipă care se pare că va activa clauza de cumpărare definitivă a lui Ianis Hagi, fixată de Genk la 5 milioane de euro. Ianis Hagi a acordat recent un interviu publicației Daily Mail, în care povestește cum e viața în România, în această perioadă.

„Sunt poliţişti peste tot, te opresc, te întreabă unde mergi. Te verifică. Dar eu sunt norocos pentru că am la trei case de mine un văr (n.r. – Nicolas Popescu, fiul lui Gică Popescu), putem să facem diverse lucruri împreună.

Am noroc pentru că lângă casa mea e o stradă lungă de 80 de metri şi pot să alerg. Mă menţin în formă şi datorită unei biciclete. În rest, am câteva greutăţi şi fac diverse exerciţii”, a mărturisit Ianis Hagi în interviul pentru Daily Mail.

Ianis Hagi a impresionat în Scoția

Ianis Hagi a avut 11 apariții în tricoul lui Rangers, suficient însă pentru a-l impresiona pe managerul Steven Gerrard. Mai ales evoluția cu Braga, din Euopa League, în care a și reușit o „dublă”, contribuind decisiv la calificarea „protestanților” în faza următoare a competiției, unde au apucat să dispute doar meciul tur cu Bayer Leverkusen (1-3, pe teren propriu), fotbalul fiind apoi suspendat în Europa.

„Daca aș fi fost încă antrenorul lui Genk, cu siguranță l-aș fi păstrat. Poate deveni un jucător important în viitor. Sunt convins că Ianis poate avea succes în fotbalul din Belgia. Mai trebuie să crească din punct de vedere fizic pentru a avea o explozie. Dar din punct de vedere tehnic n-am văzut în viața mea pe cineva atât de bun cu mingea, cu ambele picioare. Stâng sau dreptul, nu vezi diferența”, a declarat fostul antrenor al lui Ianis Hagi la Genk, Felice Mazzu pentru Voetbal Nieuws.

Cotat la 4,5 milioane de euro conform transfermarkt.com, Ianis Hagi a avut 11 apariții în tricoul lui Rangers în toate competițiile. A marcat 3 goluri (dintre care două în Europa League) și a dat două pase decisive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI