Ce înseamnă când visezi o persoană cu care ești certat. Semnificația surprinzătoare a acestui vis

Emanuela Pană 15.11.2022, 17:39
Ce înseamnă când visezi o persoană cu care ești certat. Semnificația surprinzătoare a acestui vis

Ce înseamnă când visezi o persoană cu care ești certat? Fie că avem vise frumoase și colorate sau vise întunecate și triste, niciunul dintre ele nu este mai misterios decât acela în care apar persoane cu care ești în conflict. În majoritatea cazurilor, ceea ce ne transmit ele, de fapt, este cu totul diferit de ceea ce am fi crezut noi. Iată semnificațiile ascunse ale visului în care apare o persoană cu care ești certat.  

Ce înseamnă când visezi o persoană cu care ești certat? E de bine sau de rău?  

Știm deja că visele adună frânturi de realitate, combinând informații recente cu amintiri foarte vechi. Astfel, visele scot în prim-plan o mulțime de detalii pe care le-am ignorat, iar când ne pun față în față cu persoane cu care nu suntem tocmai în relații bune, misterul mesajelor lor se adâncește.  

Fiecare om se ceartă, ocazional, cu o altă persoană. Disputa face parte din natura umană. Este ceva la care nu putem rezista în totalitate, un fel de combustibil pentru creierul nostru, într-un fel. Este un exemplu de complexitate a comportamentului uman.  

La fel cum nimic în viață nu este în echilibru perfect, nici relațiile umane nu pot fi armonioase și relaxate tot timpul. Cearta este dinamică și utilă (uneori), deși o considerăm frecvent negativă. Cu toate acestea, ar trebui să știm întotdeauna, la urma urmei, când trebuie să ne oprim. Aceasta este, trebuie să admitem, cea mai dificilă parte a oricărui argument.   

Ce înseamnă când visezi o persoană cu care ești certat? 

Visele despre ceartă sunt, de cele mai multe ori, neplăcute și inconfortabile, dar pot fi și reconfortante. Interpretarea viselor despre ceartă depinde de o listă întreagă de factori. Bineînțeles, este vital să luăm în considerare toate punctele principale dintr-un astfel de vis.  

Pentru o interpretare cât mai corectă a visului, este important să îți amintești cât mai multe elemente care apar în el: unde are loc disputa, cu cine te certați, cine „câștigă“ și așa mai departe. În general, cea mai bună explicație a viselor despre certuri afirmă că acestea reprezintă un canal de ușurare. 

Visele despre ceartă sunt canale utile pentru a-ți descărca toată frustrarea și presiunea pe care le simți în realitate, dar nu găsești modalitatea de a le permite să iasă. Visele despre ceartă sunt adesea legate de conflicte nerezolvate, gânduri nespuse, emoții negative neexprimate și reprimate.  

Citește și: Ce înseamnă când visezi că plângi. Semnificațiile puternice ale acestui vis

Ce înseamnă când visezi că te cerți cu un străin?  

Visele în care te cerți cu un străin sugerează că ești frustrat și nu găsești o modalitate de a-ți concretiza nemulțumirea în viața de zi cu zi. Înseamnă că ești conștient sau inconștient de lucrurile reale care te deranjează, dar te simți neliniștit și agitat. 

Cearta cu un străin simbolizează, de obicei, un conflict interior și nu unul pe care visătorul îl are cu oamenii. Străinul reprezintă un element al personalității tale, cel cu care nu ești mulțumit. Există posibilitatea ca, în viața reală, să încerci să schimbi un anumit comportament.  

Dacă visezi că te cerți cu un străin, ia în considerare tema confruntării. Ar putea să te ajute să înțelegi mai ușor ce anume te frământă, de fapt, în mod curent. 

Ce înseamnă când visezi că te cerți cu o persoană cunoscută?  

Dacă visezi că te cerți cu o persoană pe care o recunoști, de pildă, o cunoștință, un partener, fratele tău sau unul dintre părinți, înseamnă că ori ai un conflict nerezolvat cu această persoană, ori vei intra în conflict cu cineva din mediul cel mai apropiat de tine.  

Ce inseamna cand visezi o persoana cu care esti certat
Ce inseamna cand visezi ca te certi cu o persoana cunoscuta

Acest vis ar putea însemna, de asemenea, că încerci să eviți un conflict real, iar acest lucru te neliniștește. Poate că persoana cu care ai un dezacord are dreptate, iar tu nu; ești conștient de acest lucru, dar nu ești dispus să accepți realitatea și să recunoști că ai greșit. 

Visele în care te cerți cu o persoană cunoscută ți-ar putea facilita rezolvarea unui conflict real. Astfel de vise ar putea chiar să ofere o soluție sinceră pe care voi nu a-ți reușit să o găsiți. De multe ori, însă, astfel de vise înseamnă că încerci să eviți responsabilitatea pentru acțiunile tale.  

Vezi și Ce înseamnă când visezi o persoană în mod repetat? Mesajul secret din spatele acestui vis

Ce înseamnă când visezi că te cerți la telefon?  

Visele în care te cerți la telefon simbolizează frustrarea ta profundă cu privire la faptul că nu primești atenția pe care simți că o meriți în viața de zi cu zi. În realitate, descoperi că-ți e greu să îți spui părerea și să atragi atenția asupra a ceea ce faci. Te simți neputincios și furios. Crezi că cei care nu ar trebui să fie lăudați ajung în centrul atenției.  

Visul sugerează că trebuie să fii mai realist. Poate fi vorba despre ceva legat de acțiunile și deciziile tale ce necesită o schimbare. Nu mai da vina pe alții pentru orice și încetează să fii prea mulțumit de tine însuți. Poate că nu te străduiești îndeajuns, dar te aștepți să fii respectat și admirat.  

O ceartă la telefon în timpul unui vis înseamnă, de asemenea, că ai fost ignorat în realitate; nimeni nu aude ceea ce ai de spus. Probabil că ar trebui să schimbi ceva în atitudinea ta. Nu le cere celorlalți să se concentreze asupra ta pentru că asta îi enervează pe oameni, care te vor respinge. Încearcă o abordare unică.  

Interpretare vis ceartă  

Cearta cu o persoană de sex opus – ar putea fi vorba despre un conflict real între tine și persoana respectivă. Acest vis poate scoate, de asemenea, la iveală o situație tensionată cu partenerul de viață. 

Cearta cu persoane din societatea bogată – acest vis denotă dorința sau capacitatea înnăscută de a o duce bine în viaţă, dar neîncrederea în sine îți pune piedici. Mesajul este următorul: fă pași înainte, spre progres.  

Cearta cu o autoritate – dacă visezi că te cerți cu oamenii legii, aceștia pot fi reprezentaţi în viaţa reală de cei apropiaţi. Prin urmare, acest vis semnifică opoziția dintre ideile voastre, dar şi o presiune cauzată de părerile contradictorii. 

Ceartă pe baza alimentației – exprimă lupta ta cu condiţia fizică şi încercarea de a te menţine sănătos. 

Reînceperea unei certe – un astfel de vis semnifică primirea unor veşti neplăcute, reluarea unei situaţii căreia nu i-ai făcut față cu brio în trecut.  

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...