Ce înseamnă când visezi iarnă sau zăpadă. Specialiştii în interpretarea viselor îţi dezvăluie însemnătatea

Ioana Bucur 03.01.2022, 09:29
Ce înseamnă când visezi iarnă sau zăpadă. Specialiştii în interpretarea viselor îţi dezvăluie însemnătatea

Previziuni sau manifestări ale gândurilor și imaginilor cu care ne-am întâlnit în timpul zilei? Există multe teorii cu privire la semnificația viselor și la modul în care putem descifra mesajele pe care mintea încearcă să ni le transmită în timpul somnului. Specialiștii din domeniu au explicat ce înseamnă când visezi zăpadă sau iarnă. Semnificația te-ar putea surprinde.

Ce spun experții despre interpretarea viselor

Interpretarea viselor i-a preocupat pe oameni din cele mai vechi timpuri. În Antichitate, egiptenii, babilonienii sau fenicienii înstăriți apelau adesea la astrologi pentru a-i ajuta să înțeleagă semnificația imaginilor ce le apăreau în minte în timpul somnului.

Mitropolitul Hierotheos Vlachos spuneacă însuşirile viselor arată starea în care ne găsim: „Visele dezvăluie sănătatea sau boala noastră, dacă suntem robi ai patimilor, robi ai diavolului sau robi ai lui Dumnezeu”.

Astăzi, interpretarea viselor este subiect de studiu pentru psihologi și psihanaliști. Teoriile sunt multe, părerile sun împărțite. Într-un interviu acordat publicației Time, psihologul Alicia Clark a explicat că analiza viselor poate fi un instrument puternic pentru înţelegerea propriei persoane.

„Dacă te trezeşti şi te simţi dezorientat şi supărat, există şanse ca tu să te simţi la fel şi în viaţa de zi cu zi”, a spus specialistul.

Ce înseamnă cand visezi iarna sau zapada. Specialistii in interpretarea viselor iti dezvaluie insemnatatea
Ce înseamnă cand visezi iarna sau zapada. Specialistii in interpretarea viselor iti dezvaluie insemnatatea

Ce înseamnă când visezi iarnă sau zăpadă

Cât despre ce simbolizează ele, Clark susține că detaliile din vise pot fi ceea ce par sau pot reprezenta cu totul altceva.

„De exemplu, dacă îţi visezi mama, personajul o poate reprezenta chiar pe ea sau pe cineva din viaţa ta care se comportă ca o mamă sau părţi din personalitatea ta care semănă cu personalitatea mamei tale”, a explicat psihologul.

Să luăm un exemplu clar: ce înseamnă când visezi iarnă sau zăpadă?

Iarna poate fi un simbol al obstacolelor, al dificulțătiților, mai mult sau mai puțin dificile, pe care le avem de depășit. Poate reprezenta și pierderea de energie și vitalitate, blocajele emoționale și probleme de sănătate.

Zăpada, în schimb, simbolizează inhibițiile, sentimentele și emoțiile neîmpărtășite sau poate sugera singurătate sau senzația că ești neglijat. Ea este și simbolul dorințelor reprimate și al gândirii critice. Cu toate astea, fulgii de zăpadă reprezintă speranța și renașterea, indicând faptul că ești pregătit să lași trecutul în urmă, cu toate părțile sale negative, și să te încarci cu energie pozitivă.

Se spune că dacă visezi că ai căzut în zăpadă înseamnă că vei avea parte de piedici, dar vei trece cu ușurință peste ele. Dacă visezi că te plimbi prin zăpadă înseamnă că ai inițiativă și imaginație bogată.

Urmăriți Impact.ro și pe