Ce i s-a întâmplat prințului William în momentul în care a mers în spatele sicriului reginei Elisabeta. Durere uriașă pentru fiul regelui Charles

Andra Daoud 16.09.2022, 13:45
Ce i s-a întâmplat prințului William în momentul în care a mers în spatele sicriului reginei Elisabeta. Durere uriașă pentru fiul regelui Charles

Prințul William și fratele său, prințul Harry, trec prin momente dificile zilele acestea, când își conduc pe ultimul drum bunica, pe regina Elisabeta a II-a. Pierderea suveranei și ritualul înmormântării le trezesc celor doi moștenitori ai regelui Charles amintiri dureroase, din momentul în care și-au condus pe ultimul drum mama, pe regretata prințesă Diana.

Ce a pățit prințul William când mergea în spatele sicriului reginei

Sicriul cu trupul neînsuflețit al reginei Elisabeta a II-a se află la Westminster Hall și va rămâne acolo până luni, când va avea loc înmormântarea. Familia și supușii mai au timp până atunci să îi aducă ultimele omagii suveranei, care a condus Regatul Unit timp de mai bine de 70 de ani. Întregul ritual al înmormântării este unul încărcat de intensitate pentru membrii familiei regale, în special pentru fiii și nepoții reginei.

În ziua în care sicriul cu trupul neînsuflețit a fost transportat de la Palatul Buckingham până la Westminster Hall, prințul William și fratele său, prințul Harry, au fost profund marcați. Cei doi frați au mers unul lângă celălalt în spatele sicriului, iar drumul le-a amintit amândurora de momentul în care și-au condus mama, pe prințesa Diana, pe același traseu.

„Drumul de ieri a fost o provocare. Mi-a stârnit câteva amintiri”, a fost auzit spunând prințul William joi, în prezența mai multor persoane, la reședința regală de la Sandringham.

Ce i s-a intamplat Printului William in momentul in care a mers in spatele sicriului Reginei Elisabeta
William si Harry au mers in spatele sicriului reginei

Prințesa Diana a murit în anul 1997

Prinții William și Harry erau doar niște copii în momentul în care mama lor s-a stins din viață. Cea supranumită „prințesa inimilor” a murit la 31 august 1997, la Paris, în urma unui tragic accident de circulație. Fosta soție a regelui Charles al III-lea se afla în mașină cu presupusul ei amant de la vremea respectivă, tocmai luaseră cina într-un restaurant de lux, iar șoferul lor încerca să scape de paparazzii care îi urmăreau.

Mașina în care prinșesa se afla a lovit stâlpul dintr-un tunel din Paris, iar Diana a decedat la spital. Înmormântarea a avut loc la data de 6 septembrie 1997, la Londra. Prințul William avea 15 ani la vremea respectivă, iar fratele lui, prințul Harry, avea vârsta de 12 ani. Cei doi moștenitori ai regelui Charles au vorbit în numeroase ocazii despre faptul că pierderea mamei lor le-a lăsat răni adânci în suflete.

Relația dintre prințul William și prințul Harry a fost una extrem de aproapiată până în urmă cu câțiva ani, când Harry și soția lui au decis să se îndepărteze de familia regală și să renunțe la mare parte dintre obligațiile pe care le aveau. Cei doi s-au mutat peste Ocean, iar vizitele lor în Marea Britanie au fost extrem de puține la număr. Moartea reginei i-a adus din nou la Londra pe Harry și pe Meghan.

Urmăriți Impact.ro și pe