Ce i-ar spune Bogdan Aurescu lui Vladimir Putin dacă s-ar afla față în față. Are legătură cu tezaurul

Nicu Stan 06.02.2022, 23:02
Ce i-ar spune Bogdan Aurescu lui Vladimir Putin dacă s-ar afla față în față. Are legătură cu tezaurul

Ce i-ar spune Bogdan Aurescu lui Vladimir Putin dacă s-ar afla față în față. Ministrul de Externe a făcut un exerciţiu de imaginaţie și a declarat că, dacă s-ar afla faţă în faţă cu șeful de la Kremlin, i-ar transmite acestuia că UE şi NATO nu reprezintă ameninţări la adresa Rusiei. Ce i-ar spune despre tezaur.

Ce-i transmite Bogdan Aurescu lui Vladimir Putin, într-o întâlnire imaginară

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a spus că dacă l-ar avea în față pe Vladimir Putin ar încerca să îl convingă că NATO și UE nu îi vor răul. În plus, i-ar mai transmite acestuia că este interesat de progresele Comisiei comune care se ocupă de tezaurul României depus la Moscova în Primul Război Mondial.

Bogdan Aurescu a fost întrebat, la Prima TV, astăzi, ce i-ar spune lui Vladimir Putin, dacă s-ar afla în fața acestuia, acesta răspunzând că România aşteaptă o relaţie pragmatică şi predictibilă.

Ce ar ar vrea Bogdan Aurescu sa ii transmita lui Vladimir Putin
Ce ar ar vrea Bogdan Aurescu sa ii transmita lui Vladimir Putin

NATO și UE vrea cooperare cu Federația Rusă

„I-aş spune că România aşteaptă de la Federaţia Rusă o relaţie, pe de-o parte pragmatică, dar pe de altă parte, predictibilă, care să fie în conformitate cu interesele atât ale unei părţi, cât şi ale celeilalte părţi. Iar o astfel de relaţie trebuie să se desfăşoare, în mod evident, pe fundalul respectării ordinii publice internaţionale.

De asemenea, cred că aş putea să îi spun şi faptul că UE şi NATO nu reprezintă ameninţări la adresa Federaţiei Ruse şi că există căi de cooperare pe care atât Uniunea Europeană, cât şi NATO, organizaţiile din care România face parte şi unde România este parte integrantă a deciziei, sunt organizaţii care doresc să coopereze cu Federaţia Rusă, sigur, în măsura în care şi Federaţia Rusă are această dorinţă”, a declarat Bogdan Aurescu, potrivit Prima TV.

Ce se mai întâmplă cu Tezaurul României?

Ministrul de Externe român a adăugat că este interesat şi de progresul Comisiei care se ocupă de tezaurul României aflat la Moscova.

„Nu în ultimul rând, cred că un element interesant şi important pe care aş putea să îl comunic părţii ruse ar fi că suntem interesaţi, în continuare, de progrese în ceea ce priveşte Comisia comună care se ocupă de tezaurul României care a fost depus la Moscova, în anii Primului Război Mondial”, a mai afirmat Bogdan Aurescu.

Ministrul de Externe al României a spus că nu a abandonat acest subiect, precizând că ar fi trebuit să mai fie o reuniune a Comisiei, amânată însă din cauza pandemiei de coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe