Ce flori înfloresc, de fapt, vara?

Daria Petrescu 15.08.2020, 21:03
Ce flori înfloresc, de fapt, vara?

Îngrijirea florilor este una dintre cele mai relaxante activități pet imp de vară. Pentru a vă putea bucura de frumusețea și mirosul lor, trebuie să știți ce flori de vară îfloresc vara și rezistă până toamna târziu. Ca să ne putem bucura de culoarea și mireasma florilor, este bine să știm ce flori de vară înfloresc până toamna, târziu. Astfel că, pentru a avea o grădină de poveste, iată ce flori să alegeți pentru a crea o oază de liniște în grădina voastră

Trandafirul

Trandafirul poate avea o singură floare sau mai multe, în inflorescență iar culorile variază de la alb la roz, galben, portocaliu și roșu. Are nevoie de soluri fertile (bogate în materii organice) dar se dezvoltă armonios și în soluri argiloase.

Regina nopții

Regina Nopții își deschide complet florile peste noapte și dimineața. Poate avea flori în nuanțe de roz, verde, violet și alb. Au un parfum plăcut puternic pe care îl vor răspândi în toată grădina. Le poți planta cu ușurință din semințe. Nu tolerează ca frunzele sau florile să fie udate.

Petunia

Chiar dacă adesea petunia este văzută în ghivece și jardiniere, această plantă cu numeroase flori colorate poate crește foarte bine și plantată direct în grădină. Vor înflori întreaga vară și vor face semințe din care cresc plante noi anul viitor. Nu le planta în zone cu pământ permanent umed, dar ține cont de faptul că au nevoie de mult soare.

Petunia îți face grădina mai frumoasă
Petunia îți face grădina mai frumoasă

Crăițele

Nu doar că înfloresc întreaga vară și îți luminează grădina cu nuanțele lor intense de galben și portocaliu, dar crăițele pot alunga țânțarii datorită mirosului lor specific. Preferă solul cu un drenaj bun, iar pentru o înflorire abundentă, îndepărtează florile uscate. Și ele iubesc soarele și este bine să le ferim de locurile umbroase, potrivit a1.ro.

Salvia roșie

Salvia roșie este cunoscută mai ales pentru că că este folosită intens în amenajarea parcurilor și grădinilor publice. Asta tocmai pentru că înflorește de la începutul verii și până toamna târziu. Preferă zonele însorite și solul uscat. Excesul de apă cauzează îngălbenirea și căderea frunzelor.

Salvia roșie
Salvia roșie

Zorele

Zorelele sunt plante agățătoare cu flori în nuanțe de bleu, roz sau mov, zorelele cresc rapid și sunt ideale pentru a acoperi o arcadă, pergolă sau un gard. Sunt plante anuale, ușor de întreținut. Le poți planta direct din semințe, acolo unde vrei să crească, pentru că nu tolerează prea bine mutarea.

Florile de piatră

Florile de piatră (Portulaca gradiflora) sunt originare din zonele aride ale Americii de Sud. Tulpinile lor au o lungime de aproximativ 20 de centimetri și sunt târâtoare. Frunzele sunt suculente și cilindrice, tipice plantelor xerofile. Florile au culori variate, de la roșu și roz până la galben și alb.

 

Urmăriți Impact.ro și pe