Au făcut anunțul! Când se redeschid parcurile și cimitirele din București

Iancu Andreea 12.05.2020, 15:35
Au făcut anunțul! Când se redeschid parcurile și cimitirele din București

Românii au un motiv în plus de bucurie. O dată cu relaxarea măsurilor și cu ieșirea din starea de urgență, se vor redeschide parcurile și cimitirele. Această măsură a fost votată în cadrul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Locurile de joacă și cimitirele, din nou accesibile

Începând de joi noaptea, parcurile și cimitirele vor deveni din nou accesibile românilor, conform Digi24. Imediat după încetarea stării de urgență oamenii vor putea merge în locurile preferate de promenadă și relaxare, dar și în cimitir. Anunțul a fost făcut de primarul Municipiului București, Gabriela Firea. De asemenea, părinții își vor putea duce copiii în spațiile de joacă, ce au fost închise pe perioada stării de urgență.

De vineri, 15 mai, se deschid toate parcurile, grădinile publice – inclusiv grădina zoologică -, și cimitirele din Capitală. Primăria Capitalei a propus acest punct pe ordinea de zi, care a fost și votat, în cadrul ședinței de azi a Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență. (…) Rugămintea către toți cetățenii este să evite zonele aglomerate, să păstreze distanța socială, să se spele des pe mâini și să se dezinfecteze.

Sursă - Pixaby
Sursă – Pixaby

Măsuri privind transportul în comun

Totuși, pentru cei care își doresc să călătoreasc pe distanțe mai lungi, primarul asigură bucureștenii de protecție sporită. Astfel, Gabriela Firea asigură călătorii din mijloacele de transport în comun că polițiștii locali și controlorii se vor ocupa de respectarea regulilor.

Este important de reținut că cetățenii vor putea circula începând cu 15 mai fără declarație pe propria răspundere. Totuși, masca de protecție nu trebuie să lipsească atunci când ne aflăm în spații aglomerate. De asemenea, fiecare român trebuie să respecte măsurile de distanțare socială. Totodată, este esențial ca igiena mâinilor să fie făcută cu rigurozitate, cât mai des, pentru a preveni o eventuală îmbolnăvire.

Astfel, autoritățile speră că infecția cu noul coronavirus va intra pe o pantă descendentă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...