Ce fel de muzică trebuie să asculți ca să fii fericit. Profesorul Vlad Ciurea: „Deschide foarte mulți centri nervoși”

Andra Daoud 03.10.2022, 12:49
Ce fel de muzică trebuie să asculți ca să fii fericit. Profesorul Vlad Ciurea: „Deschide foarte mulți centri nervoși”

Nu este un secret faptul că muzica aduce o stare de bine și ne poate influența dispoziția atunci când o ascultăm. Există însă anumite genuri muzicale care ne pot ajuta să fim mai fericiți, iar profesorul Vlad Ciurea a explicat care muzică aduce cea mai mare stare de bine.

Ce fel de muzică ne ajută să fim fericiți

Stresul, oboseala și sarcinile pe care trebuie să le îndeplinim zi de zi ne împiedică de multe ori să ne mai bucurăm de anumite lucruri și să găsim fericirea în lucruri mărunte. Indiferent cât de stresați sau de ocupați am fi, muzica ne poate aduce o stare de bine și ne poate ajuta să lăsăm deoparte problemele zilnice. Este teoria lansată de profesorul Alexandru Vlad Ciurea, care a explicat ce trebuie să facem pentru a fi mai fericiți.

Neurochirurgul spune că, pentru a avea o stare de bine, trebuie în primul rând să evităm știrile și informațiile negative, care influențează sistemul nervos, și să dăm drumul la muzică. Profesorul a explicat că muzica face parte din ființa noastră și că starea de bine pe care o percepem atunci când ascultăm muzică este aproape instantanee.

„Închideţi breaking news-urile, închideţi ştirile care sunt negative, închideţi tot ce influenţează negativ sistemul nervos, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi”, este îndemnul neurochirurgului Alexandru Vlad Ciurea.

Ce fel de muzică trebuie să asculți ca să fii fericit. Profesorul Vlad Ciurea Deschide foarte mulți centri nervoși
Muzica activeaza cei mai multi centri nervosi

„Muzica ne influențează total”

Profesorul Vlad Ciurea a mai explicat faptul că muzica nu face parte din neuroștiințe, ci din natura umană. Așadar, atunci când ascultăm muzică, se creează o fuziune a tuturor centrilor nervoși, a explicat renumitul neurochirurg.

„Muzica ne influenţează total. Muzica nu face parte din neuroştiinţe, adică din neurochirurgie sau neurologie. Muzica face parte din cu totul altceva, face parte din fiinţa noastră. Datorită acestei muzici impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întreg creierul şi are loc o emulaţie, o fuziune a tuturor centrilor nervoşi.

Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos, şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeţi să plutiţi, intraţi într-o transă. De ce se produce această transă?

Pentru că muzica deschide foarte mulţi centri nervoşi. Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi dintr-odată se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, membru onorific al Academiei Române.

Cât despre cea mai potrivită muzică pentru a ne îmbunătăți starea de spirit, medicul a explicat că, în urma unor studii, s-a constatat că muzica lui Mozart deschide cei mai mulți centri nervoși. Concluziile au fost trase pe bază de RMN funcțional, a explicat neurochirurgul, care a spus că nu știe ce are în plus muzica lui Mozart față de a altor compozitori celebri, dar că pur și simplu „te face să plutești”.

Urmăriți Impact.ro și pe