Ce făcea soția lui Ion Iliescu pentru ca acesta să urce în ierarhia comunistă. Serviciile neștiute pentru cuplul Ceaușescu

Rădulescu Valentin 21.07.2020, 20:53

Elena Ceaușescu a fost una dintre cele mai puternice femei din România. De când soțul ei a devenit dictatorul României, aceasta a primit multe laude și onoruri pentru lucrările sale științifice. Din păcate, tot meritul era al Ninei Iliescu, soția lui Ion Iliescu.

Ce făcea Nina Iliescu pentru ca Nelu al ei să urce în Partid?

Elena Ceaușescu a reușit să devină o persoană extrem de importantă în România. Pe lângă faptul că era soția marelui dictator, Nicolae Ceaușescu, aceasta voia să iasă mereu în evidență și să facă tot posibilul pentru a părea o femeie cultă și rafinată. Dar limbajul ei și comportamentul viclean a dat-o de multe ori de gol în fața românilor, cu toate că făcea tot ce îi era în putere să acopere aceste lucruri.

De-a lungul anilor, Elena Ceaușescu a fost considerată o mare cercetătoare chimistă, care a publicat nenumărate lucrări foarte importante. În realitate însă, nu era deloc așa. Toate aceste lucrări importante erau făcute, de fapt, de Nina Iliescu, soția lui Ion Iliescu, lucru ce o ajutau să urce în Partid. Așadar, Elena Ceaușescu a reușit să obțină multe onoruri și multe laude, deși studiile ei nu o recomandau pentru astfel de reușite. Mai mult, soția fostului dictator a fost și membru titular al Academiei Române.

Ce făcea soția lui Ion Iliescu pentru ca acesta să se urce în Partidul Comunist. Serviciile neștiute pentru cuplul Ceaușescu
Ce făcea soția lui Ion Iliescu pentru ca acesta să se urce în Partidul Comunist. Serviciile neștiute pentru cuplul Ceaușescu

Soția lui Nicolae Ceaușescu era extrem de invidioasă

Nina Iliescu era autoarea de drept a multor cercetări și lucrări de care Elene Ceaușescu se folosea să ajungă cunoscută. Aceasta era o femeie frumoasă și mai ales extrem de deșteaptă, de profesie cercetător științific în domeniul coroziunii metalelor. Nina Iliescu a absolvit Universitatea de stat din Moscova și a devenit doctor în chimie.

Așadar, Elena Ceaușescu, invidioasă din fire, nu suporta faptul că Nina era respectată în comunitatea cercetătorilor științifici, iar astfel a cerut membrilor partidului ca soția lui Ion Iliescu să elaboreze lucrări științifice de anvergură, ca mai apoi să o lase pe ea să și le însușească. La aceea vreme, Ion Iliescu se afla la început de drum în cariera politica și nu voia să se pună rău cu partidul, astfel încât și-a convins soția să coopereze. Timp de câțiva ani, Nina Iliescu a fost nevoită să muncească din greu, pentru ca mai apoi Elena Ceaușescu să culeagă toți laurii.

Urmăriți Impact.ro și pe