Ce face Vladimir Putin cu soldaţii răniţi în războiul din Ucraina. Din ce în ce mai mulţi militari se plâng de asta

Ana Anitoiu 31.07.2022, 13:56
Ce face Vladimir Putin cu soldaţii răniţi în războiul din Ucraina. Din ce în ce mai mulţi militari se plâng de asta

Unii dintre soldații ruși răniți în războiul din Ucraina au dezvăluit ce face Vladimir Putin cu ei, de fapt, după ce a anunțat că în cazul celor răniți sau căzuți pe front se vor acorda despăgubiri de trei milioane de ruble. Liderul de la Kremlin a fost prins cu minciuna.

Ce au dezvăluit unii dintre soldații ruși

La începutul lunii martie, Vladimir Putin a emis un decret ce stabilea compensațiile de câte trei milioane de ruble pentru soldații ruși care au suferit o „comoție, rănire sau mutilare” în timpul serviciului în forțele de securitate ruse din Ucraina.

Însă, un soldat rus a povestit că după ce a fost rănit la picior, a aflat că nu e eligibil pentru compensații. Alți doi soldați au povestit că medicii le-au spus că rănile lor nu îndeplinesc criteriile specifice de eligibilitate.

Unul dintre acei militari, în vârstă de 40 de ani, a fost rănit la braț de schijele unei mine. Medicii i-au spus că pot primi acei bani doar soldații cu răni la oase sau celor în stare mai gravă. Un tânăr a povestit că nu și-a primit compensația nici după un obuz a căzut în apropierea lui, răsturnând un camion pe care îl descărca și rupându-i degetele de la picior.

Ce face Vladimir Putin cu soldatii raniti in razboiul din Ucraina
Vladimir Putin

Motivul pentru care soldații răniți nu primesc banii primiși de Vladimir Putin

La data de 22 aprilie, Ministerul rus al Apărării a publicat detalii despre implementarea plăților, spnând că, pentru a fi eligibile, leziunile trebuie să fie printre cele descrise pe o listă oficială. Serghei Krivenko, șeful unui grup de sprijin numit „Cetățean. Armată. Drepturi” care îi ajută pe soldați să lupte în justiție, a spus că probabil decizia a fost determinată de costurile tot mai mari.

„La urma urmelor, trei milioane e o sumă mare. Și s-a dovedit că erau prea mulți oameni care erau eligibili”, a spus el.

Statele Unite ale Americii au estimat că aproximativ 45.000 de soldaţi ruşi au fost răniţi şi aproximativ 15.000 omorâți, ceea ce ar echivala cu numărul morţilor în timpul războiului sovietico-afgan din perioada 1979 – 1989.

Rusia nu a mai făcut publice bilanțurile victimelor din 25 martie, când Ministerul Apărării a declarat că s-au înregistrat 1.351 de morți și 3.825 de răniți. În luna iunie, Kievul a transmis că între 100 și 200 de soldați ucraineni sunt omorâți în fiecare zi în războiul din Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...