Ce fac românii în vacanța de vară 2020. Surpriză pentru hotelieri

Redacția IMPACT 23.06.2020, 15:20
Ce fac românii în vacanța de vară 2020. Surpriză pentru hotelieri

52% dintre români aleg să-și petreacă în următoarea perioadă a acestui an vacanțele și concediile în România, relevă datele unui studiu realizat de Hospitality Culture Institute și compania de cercetare de piață EXACT Business Solutions.

Ce destinații preferă românii

Pandemia la nivel global generată de creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus a planat ca o incertitudine asupra vacanțelor organizate peste hotare. Românii s-au reorientat și aleg ca destinații de vacanță orașe cunoscute din România precum Brașov, Constanța sau Cluj-Napoca, potrivit studiului.

Foto: Daniel Stoenciu/ Inquam Photos
Foto: Daniel Stoenciu/ Inquam Photos

35% dintre respondenții studiului spun că nu și-au planificat încă zilele libere, în timp ce doar 15% intenționează să-și stabilească un concediu sau o vacanță în afara granițelor țării. De asemenea, 7% din respondenți au transmis că nu vor avea concediu sau îl vor petrece în propriile case.

Reprezentanții de la Hospitality Culture Institute subliniază, cu prilejul transmiterii acestui studiu, că sprijinul care trebuie acordat turismului intern, în această perioadă, este esențial.

„Vrem să aflăm dacă România este pregătită să facă față unei cereri atât de mari și dacă infrastructura poate suporta, în condiții normale, o astfel de încărcare. Din păcate, autoritățile publice, din guvern și primării, refuză să participe la evenimente dedicate industriei turismului local pentru a fi aproape de antreprenori”, au spus reprezentanții Hospitality Culture Institute.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, alături de Asociația Profesională a Emitenților de Tichete (APET) au transmis la începutul acestei săptămâni că doresc să încurajeze componenta turistică din România ărin oferirea de vouhcere de vacanță ți salariaților din mediu privat.

„Voucherele de vacanță, acordate atât personalului din sectorul public, cât și celui din sectorul privat pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern, au produs un impact pozitiv din punct de vedere economic și social. În acest sens, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, alături de Asociația Profesională a Emitenților de Tichete (APET), demarează o campanie de informare, prin intermediul căreia încurajează angajatorii să ofere vouchere de vacanță salariaților”, transmite ministerul, printr-un comunicat de presă, preluat de economica.net.

Urmăriți Impact.ro și pe