Diferențele fabuloase de prețuri între litoralul românesc și Grecia sau Bulgaria. Cifrele sunt clare

Redacția IMPACT 03.06.2020, 14:02

Nu este un secret faptul că vacanțele de pe litoralul românesc ajung să fie mai scumpe comparativ cu ofertele de vacanță din state precum Bulgaria sau Grecia. Concret, cât costă un sejur la mare în România și cât costă în alte țări?

Mamaia, mai scumpă ca Bulgaria

Pandemia de COVID-19 i-a determinat pe românii să recurgă la calcule mai atente atunci când vine vorba despre alegerea destinației de vacanță. Se pune în balanță în principal costul de cazare, ce în România a ajuns la un preț exorbitant.

Albena, Bulgaria. Foto: Bostan Florin/ Unsplash
Albena, Bulgaria. Foto: Bostan Florin/ Unsplash

Considerentul ce ține de preț a devenit, în ultimii ani, variabila principală după care românii își aleg destinația în care să-ți petreacă vacanțele și concediile. Așadar, cât de atractiv mai e litoralul românesc în condițiile în care turismul din străinătate pare să câștige tot mai mult teren?

Din acest punct de vedere, Bulgaria sau Grecia sunt țările din Balcani ce nu par să fie întrecute capitolul de oferte turistice avantajoase pentru străini. Prețurile practicate de hotelierii din România se dovedesc a fi destul de ridicate. Românii care aleg să petreacă un concediu în Mamaia, vor fi nevoiți să scoată 70 de euro pentru o noapte, la un hotel de trei stele, în regim de all inclusive, preț stabilit pentru luna iunie.

Dacă ne uităm însă la vecinii noștri bulgari, un turist poate ajunge să plătească pentru același serviciu între 22 și 25 de euro pe noapte, arată analizele realizate de IRI Travel, principalul turoperator pe destinatia Bulgaria.

„Pentru luna iulie si august, bulgarii majoreaza preturile cu 10-15 euro de persoana pe noapte la fiecare categorie de hotel, iar in septembrie, preturile ajung la nivelul lunii iunie”, explică  Lucian Badircea, CEO IRI Travel, potrivit ziare.com.

În ceea ce privește Grecia, dat fiind contextul epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, nu putem vorbi despre tarife exacte pentru luna iunie. În schimb, pentru iulie, prețurile pentru o noapte de cazare, în Thassos sunt cuprinse între 22 și 25 de euro.

Tot pentru Thassos, una din destinațiile preferate ale românilor, turiștii vor plăti pentru o noapte cazare aproximativ 55 de euro, pentru o cazare la un hotel de trei stele.

Urmăriți Impact.ro și pe