Ce este VoLTE de la Digi RCS-RDS, opțiunea care rezolvă o problemă pe care o au toți operatorii de telefonie mobilă

Stefan Daniel 05.08.2019, 17:55
Ce este VoLTE de la Digi RCS-RDS, opțiunea care rezolvă o problemă pe care o au toți operatorii de telefonie mobilă

Digi RCS-RDS oferă, de ceva timp, opțiunea VoLTE, o funcție necesară pe orice telefon, care îți imbunătățește calitatea apelurilor. Sunt convins că te-ai confruntat de multe ori cu semnalul insuficient sau chiar cu lipsa lui atunci când erai în afara orașului. Serviciul VoLTE este menit să reducă această problemă și o s-o vrei și tu, chiar dacă nu ești abonat la acest operator.

Ce este VoLTE, de la Digi RCS-RDS

Din vara anului 2017, Digi oferă clienților săi, fără un cost suplimentar la abonamentele de mobil, serviciile VoLTE (Voice over LTE) și VoWiFi, bazată pe infrastructura 4G.

În principiu, aceste servicii sunt un pas înainte în evoluția tehnologiei de comunicare mobilă și ar trebui ca măcar să testezi această funcție, înainte de a trece la 5G. Nici nu cred că mai trebuie să menționez că mai e mult până când 5G va deveni accesibilă și fizic și ca preț pentru clienții persoane fizice.

Ce este VoLTE de la Digi RCS-RDS, opțiunea care rezolvă o problemă pe care o au toți operatorii de telefonie mobilă

Mult timp, clienții RCS-RDS se plângeau (și încă o fac) de calitatea slabă a semnalului. În consecință, Digi Mobil a venit cu acest VoLTE, care permite realizarea unei convorbiri telefonice la calitate superioară prin reţeaua 4G.

Pentru prima dată, Digi nu prea are rival la acest capitol. Poate doar Orange ar fi un competitor notabil. Restul operatorilor nu oferă această opțiune. Telekom, în niciun caz și nici n-are de gând.

Pe scurt, VoLTE este un serviciu de tip VoIP (apel telefonic prin internet). În acest moment, este utilizată rețeaua 4G/LTE, care e cea mai rapidă.

Cine poate beneficia de VoLTE de la Digi RCS-RDS

Ca să beneficiezi de această funcție, trebuie să fii abonat Digi Mobil sau la Orange, în cazul în care preferi concurentul cu cel mai rapid internet, dar și cele mai scumpe abonamente.

De asemenea, trebuie să ai și un telefon compatibil cu această funcție. În principiu, toate telefoanele apărute anul acest sunt compatibile, dar și câteva de acum 2 – 3 ani.

Vezi aici lista cu telefoanele compatibile cu VoLTE de la Digi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI