Ce este sângele de aur. Ce se spune despre persoanele cu această grupă sanguină

Rădulescu Valentin 31.10.2020, 13:32
Ce este sângele de aur. Ce se spune despre persoanele cu această grupă sanguină

După cum se știe, sângele este clasificat în funcție de cele patru grupe, 0, A, B și AB, dar și în funcție de Rh. Aproape toate persoanele de pe planetă au un Rh pozitiv în sânge, excepție făcând doar 43 de oameni, care au fost identificați cu un Rh negativ. Cei care au în organism acest tip de sânge au parte de avantaje și dezavantaje, deoarece este extrem de dificil să trăiești cu o astfel de categorie. Care sunt proprietățile ”Sângelui de aur”?

De ce este sângele de aur este atât de rar?

Cunoscut și sub numele de ”Sângele de aur”, acest tip de sânge este foarte rar datorită faptului că are Rh-ul (Rhesus) nul. Până la momentul de față, doar 43 de persoane din întreaga lume au fost identificate ca având ”Sângele de aur” în ultimii 50 de ani. Acest tip de sânge este căutat pentru potențialul său științific și pentru transfuziile de sânge.

Toți cei 342 de antigeni cunoscuți în organism aparțin sistemului de 35 de grupe sanguine, cel mai mare fiind Rh, cu 61 de antigeni. Aproximativ 160 de antigeni sunt comuni și se găsesc în celulele roșii ale majorității oamenilor de pe planetă. Așadar, dacă cineva nu are un antigen care este găsit la 99,99% din oameni, atunci sângele lor este considerat foarte rar, iar pentru a găsi un donator cu același tip de sânge este aproape imposibil. Totodată, acesta este foarte util în salvarea altor vieți, deoarece din sângele lor lipsesc toți antigenii Rh.

Totodată, până în anul 1961, medicii nu credeau că un astfel de embrion poate supraviețui, deoarece dezvoltarea sa într-un adult părea imposibilă. La acea dată însă, o femeie din Australia a fost identificată ca având Rh negativ în sânge, lucru care în acele vremuri i-a uimit pe cercetători.

Sângele de aur are Rh nul
Sângele de aur are Rh nul

Ce se spune despre persoanele care au ”Sângele de aur” în corp?

Cercetătorii au dezvăluit că persoanele care nu dețin un Rh pozitiv în sânge provin de pe alte planete, precum Marte sau Venus, având o natură extraterestră. De asemenea, aceștia prezintă și anumite particularități. Cele mai multe persoane cu un Rh negativ provin din nordul Europei și au ochii verzi sau albaștri, iar părul lor este șaten sau roșcat. Aceștia au membrele reci și sunt mult mai sensibili la temperaturile ridicate, scrie MegaDoctorNews.

Mai mult decât atât, persoanele cu ”Sângele de aur” prezintă o putere intelectuală mult mai ridicată față de restul populației, dar și o natură emoțională mult mai mare. Dezavantajele se găsesc însă în mare parte la femeile însărcinate, deoarece copii lor vor avea și ei un Rh negativ și există riscul ca bebelușii să nu supraviețuiască la naștere sau să dezvolte probleme de natură diversă.

Urmăriți Impact.ro și pe