Ce este metoda Cabana, noua înșelătorie la modă în România. Modul în care se acționează

Iancu Andreea 18.01.2022, 19:50
Ce este metoda Cabana, noua înșelătorie la modă în România. Modul în care se acționează

În multe state ale lumii există numeroase metode de escrocherie, prin care hoții încearcă să obțină bani cu orice mijloace. Noua înșelătorie, cunoscută drept metoda Cabana, este la modă acum în România și îi lasă pe mulți clienți fără bani. Acest tip de operațiune este tot mai des întâlnită, iar românii se lasă păcăliți în lipsa informațiilor despre cum acționează hoții.

Metoda Cabana, noua escrocherie la modă în România

Metodele de escrocherie pe care le abordează hoții din ziua de astăzi sunt adesea perfecționate, astfel încât să poată obține câștiguri cu orice preț. Cea mai nouă înșelătorie, care a devenit la modă în România, este metoda Cabana. Aceasta implică sume de bani considerabile și pune la grea încercare speranțele oamenilor. Mulți dintre clienții hoților ajung să fie păcăliți de pe internet.

Escrocii acționează folosind o tehnică specială. Înșelătoria denumită Cabana presupune ca un grup de constructori să promită clienților construirea unei cabane, în timp record, la prețuri convenabile, prin intermediul platformelor specializate în anunțuri în mediul online. Hoții vin pregătiți la întâlnirea cu clientul pentru a-i demonstra că sunt gata să înceapă lucrul, însă cer un avans generos pentru achiziționarea materialelor.

Metoda Cabana, noua înșelătorie la modă în România
Cea mai nouă metodă prin care hoții încearcă să fure de la clienții de pe internet

Cum acționează escrocii de pe internet

Pentru că unii dintre viitorii proprietari se lasă păcăliți de aceste metode de înșelătorie, ei ajung și fără bani, dar și fără construcție. Echipele de așa-ziși constructori dispar cu bani și nu mai răspund la telefon. Există sute de astfel de anunțuri pe internet, în care mai multe persoane se oferă să ridice cabane sau case de vacanță din lemn, prețurile fiind cele care reușesc să îi atragă pe cumpărători.

„Doriţi o casă din lemn, o cabană, o casă din container, garaje auto, un foişor sau o căsuţă de vacanţă, suntem aici pentru dvs. Vă realizăm orice construcţie într-un timp foarte scurt şi cu un buget redus. Casă cu parter sau etaj”, astfel sună unul dintre anunţurile utilizatorului.

Povestea fericită a unui bărbat din Alba Iulia. Cum a reușit să scape de hoți

Un bărbat din Alba Iulia a fost la un pas să rămână fără bani în urma unei astfel de înțelegeri, după ce s-a confruntat cu o echipă de constructori înșelători. Acesta i-a angajat pentru a construi o cabană, în urma unei discuții, în care a analizat și alte așa-zise construcții ridicate de către meșter. După ce s-a prezentat la locul viitoarei construcții, bărbatul din Alba Iulia a rămas surprins să descopere cinci muncitori, fără scule sau materiale, deși bătuseră palma să facă plata la finalul lucrărilor.

Fiind trași la răspundere, contructorii au precizat că așteaptă o mașină cu materiale, imediat după plecarea viitorului proprietar. Aceștia comandaseră câteva lemne de la un furnizor din zonă, pe care le-au unit într-o formă de dreptunghi, pe care le-au aranjat la baza construcției. În ciuda înțelegerii, aceștia i-au cerut bărbatului 4.000 de euro pentru a cumpăra materiale.

Pentru că proprietarul s-a oferit să meargă împreună să achiziționeze toate cele necesare, meșterii au refuzat și au încheiat înțelegerea după mai multe discuții. Escrocii și-au dat seama că nu vor putea să îl înșele pe bărbat, astfel că meșterii au plecat, iar bărbatul a rămas să caute o echipă nouă de constructori pentru ridicarea casei.

Urmăriți Impact.ro și pe