Ce este interzis să faci astăzi, 30 ianuarie, de Sfinții Trei Ierarhi. E mare păcat!

Ana Anitoiu 30.01.2022, 10:43
Ce este interzis să faci astăzi, 30 ianuarie, de Sfinții Trei Ierarhi. E mare păcat!

Ce este interzis să faci astăzi, 30 ianuarie, de Sfinții Trei Ierarhi. În ziua în care Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Vasile cel Mare, Grigorie Cuvântătorul de Dumnezeu şi Ioan Gură de Aur, credincioșii trebuie să evite anumite activități ce le-ar putea aduce un mare ghinion și să facă anumite lucruri ca să le meargă bine

Ce trebuie să faci de Sfinţii Trei Ierarhi

Se spune că în ziua de Sfinții Trei Ierarhi, credincioșii care vor să aibă parte de bucurii în acest an trebuie să se împace cu toți oamenii cu care au avut conflicte, dar și să ajute un copil sărman care vrea să devină preot.

Conform unei alte superstiții de Sfinții Trei Ierarhi, tinerele trebuie să se roage și să țină post. Altfel, viitoarea lor căsnicie va fi nefericită. În plus, este bine ca toți credincioșii să spună o rugăciune specială în această zi.

„Sfinților Ierarhi ai lui Hristos, lauda Bisericii: Vasile înțelepte – stâlp al credinței, Grigorie prea laminate – minte cerească, Ioane Gură de Aur – propovăduitorul înflăcărat al pocăinței, voi cei ce aţi fost dăruiţi Bisericii în vremuri de cumpănă pentru a descoperi credința cea adevărată, primiți această smerită rugăciune pe care o înălțăm către voi, sfinților.

Dăruiți-ne nouă, păcătoșilor, adevărata cunoaștere. Și învăţați-ne cum se cuvine să trăim noi, cei ce purtăm cu nevrednicie numele de creștin. Sârguiţi-vă, sfinților, să-i scoateți pe credincioși din smintelile acestei lumi ticăloase, aşa cum odinioară aţi făcut cu cei pe care i-aţi păstorit”, este rugăciunea ce e bine să fie rostită în această zi.

Ce este interzis sa faci astazi, 30 ianuarie, de Sfintii Trei Ierarhi
Sfintii Trei Ierarhi

Ce este interzis să faci de Sfinții Trei Ierarhi

Pe de altă parte, unele activități de Sfinții Trei Ierarhi ar atrage ghinionul. De exemplu, în ziua de 30 ianuarie nu trebuie să se muncească. Se spune că cei care nu respectă această superstiție riscă să orbească, iar femeile măritate riscă să rămână văduve.

Mai mult, simplele sarcini casnice cum ar fi măturatul sau spălatul rufelor trebuie să fie evitate de această sărbătoare a creștinătății ortodoxe ca să nu fie atras pericolul de înec sau întâmplări violente.

În privința femeilor nemăritate, treburile casnice făcute de 30 ianuarie le-ar putea aduce ghinion în dragoste. Potrivit superstițiilor legate de sărbătoarea creștină a Sfinților Trei Ierarhi, ele trebuie să respecte ziua de odihnă, marcată cu o cruce roșie în calendarul creștin-ortodox, ca să fie fericite în plan personal.

De asemenea, este interzis ca în ziua de Sfinții Trei Ierarhi să fie date lucruri cu împrumut. Cei care încalcă superstiția riscă să se confrunte cu pagube considerabile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...