Ce este bine să faci de Sfinții Constantin și Elena 2023. Florile pe care este bine să le ai în casă, aduc noroc și prosperitate

Daria Petrescu 21.05.2023, 07:30
Ce este bine să faci de Sfinții Constantin și Elena 2023. Florile pe care este bine să le ai în casă, aduc noroc și prosperitate

Pe 21 mai, creștinii prăzmuiesc pe Sfinții Constantin și Elena, cei care erau considerați protectori ai credinței. În această zi, mulți români își sărbătoresc ziua numelui. De asemenea, această sărbătoare este una încărcată de tradiții și obiceiuri, pe care oamenii încearcă să le respecte cu sfințenie. Ce este bine să faci de Sfinții Constantin și Elena ca să ai noroc și spor în toate.

În această zi Sfântă, există mai mute tradiții și obiceiuri care se respectă din cele mai vechi timpuri. Se spune că, dacă vrei să îți meargă bine tot anul, trebuie să urmezi tradițiile întocmai. Dintre românii care își sărbătoresc ziua numelui, peste 110.000 sunt femei și peste 650.000 sunt bărbați.

Ce este bine să faci de Sfinții Constantin și Elena 2023. Tradiții pentru noroc și spor

-este bine să aduci în casă cel puțin trei bujori îmbobociți, pentru a avea liniște în familie. Trebuie să faceți asta, chiar în ziua praznicului de Constantin și Elena.

– în alte zone se spune că aceasta este ziua în care păsările îşi învaţă puii să zboare.

-în această zi nu se lucrează pământul, nu se sapă și nu se plivesc ierburile

-În această zi toți oamenii trebuie să se odihnească și să nu muncească la câmp. Se spune că astfel, recoltele nu vor fi mâncate de păsări

-Din cele mai vechi timpuri, se spunea că aceasta este ultima zi în care se mai semănau, ovăzul și porumbul. Tot ce se va semăna după această zi, se spune că se va usca.

Vezi și Tradiții și obiceiuri de Sfinții Constantin și Elena 2023. Ce este interzis să faci pe 21 mai

Este bine să aduci în casă cel puțin trei bujori îmbobociți

– În ziua Sfântă, femeile dau cu tămâie și stropesc cu aghiasmă pentru a alunga duhurile rele și necurate.

-În această zi nu se spală și nu se fac alte munci. Este o zi de odihnă. Casele sunt ferite de rele, dacă femeile alungă dufurile rele stropind cu agheasmă

Urări pentru cei dragi, de sfinții Constantin și Elena

Pentru a vă surprinde un apropiat cu un mesaj drăguț de Sfinții Constantin și Elena, o puteți face trimițând o urare simplă. De asemenea, puteți apela la felicitări în imagini, pe care să le trimiteți în mediul virtual sau pe whatapp.

Vezi și Mesaje de Sfinții Constantin și Elena 2023. Urări și felicitări deosebite pentru cei care își serbează onomastica

Iată câteva mesaje pentru cei care își sărbătoresc ziua numelui:

  • În această zi specială și Sfântă, îţi doresc sa ai parte de momente minunate alături de familia ta! La multi ani….
  • Fie ca Sfântul Constantin pe care îl reprezinţi, sa-si coboare ochii asupra ta și să își aducă liniște și pace în suflet. La mulți ani, de Constantin și Elena.
  • În această zi specială să ai noroc și bucurii. Să ți se îndeplinească dorințele și să ai parte de sănătate.
  • Astăzi este ziua ta, iar cu această ocazie îți doresc tot binele din lume. Nu uita să zâmbești. La muli ani, iubitule/iubito!
  • Să ai pare de o zi însorită și senină, exact așa ca tine. Ești un om special, așa că îți urez din suflet o zi perfecta. La mulți ani!
  • La mulți ani, de Sfinții Constantin și Elena! Să ai o zi reușită și petrecere frumoasă alături de cei dragi
  • Să ai un munte de noroc și un ocean de sănătate. Asta își doresc, în această zi specială.
  • Fie ca Sfinții Constantin si Elena sa te calauzeasca mereu! La mulți ani, de ziua ta onomastică!

 

Urmăriți Impact.ro și pe