Ce e dispusă Elena Udrea să facă în penitenciar pentru bani. Fostul ministru are deja un plan. „Interesul este al tuturor”

Ioana Bucur 30.08.2022, 09:35
Ce e dispusă Elena Udrea să facă în penitenciar pentru bani. Fostul ministru are deja un plan. „Interesul este al tuturor”

De la mașini de lux, vacanțe fabuloase și accesorii în valoare de mii de euro, viața în spatele gratiilor i-a schimbat cu totul viziunea fostului ministru. Ce a ajuns să fie dispusă Elena Udrea să facă în penitenciar pentru bani. Fostul ministru are deja un plan. Ce propune celor din conducerea penitenciarelor din întreaga țară.

Elena Udrea, un nou mesaj din penitenciar

Condamnată în dosarul Gala Bute, Elena Udrea își va petrece următorii ani în spatele gratiilor. De când a fost extrădată din Bulgaria și dusă la Penitenciarul Târgșor, fosta „blondă de la Cotroceni” este activă pe platformele de social media, arătându-se preocupată de problemele cu care se confruntă cei care ajung în spatele gratiilor.

După ce a scris despre modul în care se desfășoară vizitele între copii și deținute, situație ce o viza și pe ea, Elena Udrea este acum preocupată de faptul că persoanele încarcerate își doresc să poată munci, însă nu au unde.

„România este a patra țară cu cel mai mic somaj din Europa, cu o rata de 5% in scădere (iulie) . Deci este nevoie de forță de muncă! Mă gândesc ca in penitenciare sunt vreo 23.000 de deținuți care au dreptul legal sa muncească, dar nu prea au unde.

Spre exemplu, la penitenciarul Târgșor, conducerea a reușit sa găsească de lucru pentru un număr important dintre cele aproximativ 500 care sunt aici, si fac mari eforturi in continuare pentru a aduce angajatori”, își începe fostul ministru al Turismului mesajul.

Ce e dispusă Elena Udrea să facă în penitenciar pentru bani. Fostul ministru are deja un plan. „Interesul este al tuturor”

„Interesul este al tuturor”

Interesul, spune Elena Udrea, este al tuturor. Muncind, condamnații câștigă zile ce li se scad din pedeapsă, primesc și bani – ambele fiind situații ce, din nou, ar avantaja-o și pe ea, mesajul putând fi văzut ca o declarație a intenției acesteia de munci pe perioada încarcerării. În plus, fostul ministru punctează că și penitenciarele ar primi o parte din salariul deținuților, iar aceste sume ar putea fi investite în îmbunătățirea condițiilor de detenție.

„Interesul este al tuturor: condamnații câștiga zile, care se scad din pedeapsa si chiar si bani, iar penitenciarul primeste o parte din salariul celor care lucrează, sume care pot fi folosite la îmbunătățirea condițiilor de detenție, in folosul deținuților si al propriilor angajați.
Problema este ca cererea de forță de muncă din penitenciare este mică.

Fie cei care ar avea nevoie nu cunosc aceasta posibilitate, fie sunt reticenți în a angaja deținuți, ceea ce eu afirm este nejustificat.

Deținuții sunt mai disciplinați si mai motivați sa muncească.”

La final, Elena Udrea a mai punctat că recidiva este mult mai scăzută în rândul celor care au lucrat pe timpul încarcerării.

„In plus, s-a constat ca recidiva este mult mai mica in randul celor care au muncit pe timpul detenției. Ceea ce arata ca reabilitarea se face mult mai eficient prin muncă decat prin statul degeaba, claie peste grămadă, in camere insalubre ani de zile!”, a încheiat Elena Udrea.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...