Vacanță all inclusive, cu tot cu vaccin. Țara care oferă serul turiștilor la pachet cu sejurul la hotel

Cristian Cojocaru, Alexandra Chiric 18.04.2021, 19:31
Vacanță all inclusive, cu tot cu vaccin. Țara care oferă serul turiștilor la pachet cu sejurul la hotel

Din cauza pandemiei de coronavirus, turismul a fost grav afectat la nivelul întregului glob. Încercând să revitalizeze industria turistică, o insulă de decis să ofere în pachetul de vacanță și un vaccin anti-Covid.

Vacanță care include și un vaccin împotriva Covid-19

Maldive reprezintă una dintre țările care este deschisă complet pentru vizitatori. De această dată, republica insulară vrea să deschidă și turismul de vaccinare. Oficialii republicii au anunțat că turiștilor care sosesc, li se va oferi vaccinul anti-Covid, într-o încercare de a atrage cât mai mulți vizitatori.

Campania este denumită ”turism 3V”, iar doctorul Abdulla Mausoom, ministrul Turismului a confrimat că turiștilor li se va permite să ”viziteze, să se vaccineze și să își petreacă vacanța”. Potrivit medicului, țara pune la cale un plan pe baza căruia, vizitatorilor li se vor oferi două doze de vaccin. Acest lucru ar însemna că cei care se folosesc de ele, vor putea petrece mai mult timp în Maldive.

Momentan, acești vizitatori vor trebui să mai aștepte pentru a beneficia de acest program. Schema pusă la cale de oficiali, va urma să fie demarată abia după ce populația țării care numără 550.000 de locuitori, va fi total imunizată.

„Ideea principală a deschiderii turismului este ca acesta să fie sigur. Prin urmare, după ce țara va fi vaccinată, atunci ne vom muta pe „turismul 3V”, a declarat Mausoom pentru CNBC.

Republica insulară pare să se miște destul de repede, având în vedere că 53% din populație a primit deja rapelul, iar 90% dintre angajații din turism de asemenea. Maldive nu a încehiat multe contracte cu producătorii de vaccinuri, astfel că țara a primit doze donate de către țări precum India și China dar și prin schema umanitară COVAX.

Anual, 1,7 milioane de turisti luau cu asalat republica insulara
Anual, 1,7 milioane de turisti luau cu asalat republica insulara

Rezerva de vaccinuri nu reprezintă o problemă

Oficialii din Maldive așteaptă încă o comandă de vaccinuri din Singapore. Ministrul nu a declarat însă dacă viitorii turiști vor fi taxați în plus pentru vaccin. În acest moment nu se știe nici ce tip de vaccin va fi folosit însă, dacă această ofertă are la bază dozele primite din China și India, atunci clar putem vorbi despre serul de la AstraZeneca.

„Nu cred că rezerva de vaccinuri este o problemă, deoarece populația noastră este relativ mică. Cota pe care o primi din partea unor organizații și a unor țări prietene ne va ajuta”, a declarat ministrul Sănătății din Maldive.

Având în vedere că economia republicii insulare este bazată pe turism, Guvernul acesteia își pune mari speranțe ca acest program să poată da imboldul necesar turismului. Potrivit CNBC, veniturile din turism reprezintă aproximativ 67% din PIB-ul țării. Anual, aproximativ 1,7 milioane de turiști vizitau destinația de vis, înainte de pandemia de coronavirus. În luna februarie a anului trecut,  oficialii au declarat că doar 555.494 de persoane au vizitat țara.

Urmăriți Impact.ro și pe