Ce clădiri din Cluj își dorește să demoleze Andreea Esca. Ce o să construiască în locul lor

Iancu Andreea 16.07.2021, 14:36
Ce clădiri din Cluj își dorește să demoleze Andreea Esca. Ce o să construiască în locul lor

Andreea Esca este una dintre cele mai bine plătite prezentatoare de știri, însă succesul din cariera sa nu pare a fi suficient. Vedeta Pro TV și soțul ei, Alexandre Eram, reușesc să obțină venituri importante și din alte domenii. De câțiva ani, cuplul a investit în domeniul imobiliarelor, de unde speră să ajungă la sume importante de bani care să se adauge bugetului familiei. Recent, Andreea Esca își dorește să demoleze câteva clădiri din Cluj pentru a construi un spațiu nou.

Ce clădiri din Cluj dorește să demoleze Andreea Esca. Prezentatoarea știrilor are planuri mari

După ce a amenajat un spațiu superb în localitatea Porumbacu de Sus, acolo unde știrista Pro TV s-a născut, Andreea Esca dorește să se extindă și are în plan să demoleze câteva clădiri din Cluj pentru a construi o nouă afacere în imobiliare. Vedeta de televiziune are deja experiență în domeniu, după ce a construit și amenajat o așezare tradițională în localitatea în care a copilărit, unde turiști se pot bucura de peisaje impresionante și condiții de cazare de excepție.

Pentru a-și rotunji veniturile, Andreea Esca și soțul său au în plan o nouă construcție, de această dată situată în Cluj Napoca. Potrivit presei locale, aceasta urmează să fie ridicată în urma aprobării edililor locali, după ce a avut nevoie de reautorizarea sa, care expirase în 2017. Un hotel elegant, ce urmează să fie ridicat chiar în centrul orașului Cluj Napoca, va face parte din planurile din domeniul HoReCa al cuplului.

Ce clădiri din Cluj dorește să demoleze Andreea Esca
Andreea Esca și soțul său, Alexandre Eram

Care au fost problemele de care s-au lovit cei doi soți

Andreea Esca și Alexandre Eram au dorit să se asigure că urmează pașii legali în procesul de ridicare al hotelului, astfel că au avut nevoie de autorizația de demolare a două imobile, care se află pe terenul stabilit pentru a construi hotelul. Chiar dacă amenajarea va urmări standardele moderne în domeniu, potrivit autorizației Primăriei Clujului, soții vor fi obligați să păstreze elementele de arhitectură zonală.

Proprietarii doresc demolarea corpului de clădire construit de-a lungul limitei de proprietate din est și care parazitează zidul de împrejmuire, eliberând astfel o porțiune de teren care va asigura iluminat, aerisire și o impresie generală mai bună pentru restul dezvoltării. Pe calcanul de pe latura vest se va construi un etaj nou și mansardă peste corpul subsol și parter existent, într-o manieră care va păstra intacte bolțile de cărămidă ale încăperilor existente.

Pe latura din sud se va construi un corp îngust și înalt pentru scara principală de acces la noul etaj. De aici o altă scară dedicată va urca la mansardă. La fiecare nivel se va amenaja un apartament (3 apartamente în total), iar la subsol boxe de depozitare. În cadrul lucrărilor clădirea propusă va căpăta o înfățișare nouă, goluri de la parter vor fi păstrate sau închise, iar golurile părților noi vor fi într-o compoziție armonioasă cu acestea. În mare se va respecta arhitectura zonei și imaginea clasică, au declarat arhitecții.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...