Ce avere avea Maradona? S-au aflat cifrele exacte, iar fanilor nu le vine să creadă

Marian Cărăvan 26.11.2020, 13:03
Ce avere avea Maradona? S-au aflat cifrele exacte, iar fanilor nu le vine să creadă

Diego Maradona, legenda fotbalului argentinian, a câștigat sume fabuloase de-a lungul carierei sale, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Cu toate acestea, averea sa nu e deloc imensă. Fanilor nu le vine să creadă câți bani mai avea Maradona. Averea lui Maradona e subiect de discuție.

Sume imense câștigate de Maradona

Datorită notorietății sale, Diego Maradona a câștigat sume imense, și ca jucător, și ca antrenor. Mai mult decât atât, Maradona a câștigat mulți bani din contracte de publicitate. A lucrat cu unele dintre cele mai importante companii din lume, cum sunt Coca Cola, Puma sau Hubolt. De asemenea, a primit de la FIFA nu mai puțin de 11.300 de euro pe zi în calitate de Ambasador al forului mondial la Campionatul Mondial din Rusia 2018. Pe când juca fotbal la Barcelona și Napoli, Maradona ar fi câștigat echivalentul a aproximativ 5,5 milioane de euro, respectiv 7,5 milioane de euro. Sume care par infime în comparație cu veniturile de acum, însă la vremea respectivă erau imense.

Maradona a câștigat sume importante și ca antrenor. De exemplu, la Dorados, în Mexic, El Pibe de Oro câștiga 150.000 de dolari pe lună. Și a stat 11 luni acolo, în sezonul 2018-2019. O perioadă a fost preşedintele lui Dinamo Brest, în Belarus. Oficialii clubului din fosta țară sovietică l-au primit pe Diego Maradona ca pe un șef de stat. Argentinianul a mai antrenat Al Wasl şi Fujairah, în Emiratele Arabe Unite, iar acum o pregătea pe Gimnasia la Plata.

Averea lui Diego Maradona: 100.000 de dolari?
Averea lui Diego Maradona: 100.000 de dolari?

Viciile l-au făcut să piardă bani. Averea lui Maradona: 100.000 de dolari

Cu toate că a câștigat sume imense în cariera sa, ca fotbalist, ca antrenor și din contractele de publicitate, extravaganțele i-au ruinat averea. Trebuie menționat că Diego Maradona a avut mai multe probleme cu drogurile și cu alcoolul, iar pe aceste vicii se duceau foarte mulți bani.

Averea lui Diego Maradona ar fi de numai 100.000 de dolari. Surprinzător, având în vedere ce sume a câștigat de-a lungul vieții. Există și însă o explicație a acestei sume surprinzător de mici, când vorbim despre averea legenedei fotbalului argentinian. Se pare că suma este avansată doar pentru a folosi în lupta cu fiscul din Italia, de exemplu, care îi cerea aproximativ 37 de milioane de euro, datoraţi drept taxe din perioada în care El Pibe de Oro făcea furori la Napoli.

Conform goal.com, Maradona putea recupera peste 40 de milioane de euro dacă ar fi câştigat în instanţă toate contestaţiile făcute pentru proprietăţile şi sumele confiscate de autorităţi.

Diego Maradona a murit la proprietatea sa din Tigres, dar numai casa din Buenos Aires este estimată la circa două milioane de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe