Alegeri locale 2020. Câți bani are de fapt Florin Călinescu, fostul jurat de la PRO TV, și cum a ajuns să candideze la Primăria Capitalei. Adevărul din spatele cursei electorale

Andrei Cezar 08.09.2020, 12:00
Alegeri locale 2020. Câți bani are de fapt Florin Călinescu, fostul jurat de la PRO TV, și cum a ajuns să candideze la Primăria Capitalei. Adevărul din spatele cursei electorale

Îndrăgitul actor Florin Călinescu a decis să candideze la Primăria Capitalei. Candidatura sa a fost înscrisă ieri la Biroul Electoral Central, în ultima zi când se mai puteau face înscrieri. Juratul emisiunii ”Românii au talent” merge în cursa pentru fotoliul de primar alături de Partidul Verde, care propune ”un proiect unic, pe care niciun partid nu și-l va asuma”, după cum declară vicepreședintele formațiunii.

Ce avere a strâns Florin Călinescu

Președintele Partidului Verde a decis să facă un pas în față și să candideze pentru funcție de Primar general al Capitalei. Și pentru că aceasta este procedura, Florin Călinescu a depus și declarația de avere, conformă căreia aflăm câți bani a strâns până acum îndrăgitul actor.

Astfel, se pare că fostul jurat de la “Românii au Talent” are venituri provenind de la firma sa, FCMC Impex SRL. Florin Călinescu Media Company, prin care actorul își defășura activitățile artistice. El a obținut un venit de 14.400 de lei în calitate de consilier artistic, dar și alți 28.200 de lei ca director comercial. Suma totală câștigată în anul declarat atinge valoarea de 42.600 de lei. Adică un salariu lunar de aproximativ 3.500 de lei.

De asemenea, conform aceleiași declarații de avere, Florin Călinescu dispune de o sumă frumoasă și în bancă. El are un cont bancar de 62.000 de lei.

Pe de altă parte, Florin Călinescu deține un apartament în Timișoara și un teren agricol la Babana, în Argeș.  Totodată, actorul are împreună cu fiul său, Petru, două apartamente în București și o casă de vacanță la Poiana Brașov.

Florin Călinescu a avut un venit lunar de 3500 de lei conform declarației de avere
Florin Călinescu a avut un venit lunar de 3500 de lei conform declarației de avere

Cum a ajuns Florin Călinescu să candideze la Primăria Capitalei

Candidatura lui Florin Călinescu (64 de ani) a surprins pe foarte multă lume. Sătul, probabil, de politica ultimilor 30 de ani, actorul a decis că este momentul să se implice în viața cetățenilor din postura de edil al Capitalei. Pentru a ajunge, însă acolo, trebuie să-i convingă pe bucureșteni să-i acorde încrederea și votul.

Pentru a reuși acest lucru, partidul al cărui președinte este Florin Călinescu vine cu ”un proiect unic”. Vicepreședintele Partidului Verde, Vlad Soare, a confirmat pe pagina sa de socializare înscrierea actorului în cursa electorală.

 „Am reușit! Florin Călinescu intră în cursa pentru Primaria Capitalei. Avem un proiect unic, pe care niciun alt partid nu și-l va asuma: București-Ilfov o singură comunitate, o administrație suplă, modernă, un nivel de viață urbană ridicat așa cum merita cea mai puternică comunitate din Estul Europei. Avem nevoie de proiecte GREEN și SMART! Împreună construim Metropola Verde București-Ilfov!”, a scris marți seara Vlad Soare pe contul de Facebook.

Ce avere are Florin Călinescu și cum a ajuns să candideze la Primăria Capitalei. Adevărul din spatele cursei electorale
Ce avere are Florin Călinescu și cum a ajuns să candideze la Primăria Capitalei. Adevărul din spatele cursei electorale

Proiectul unic propus de partidul lui Florin Călinescu: ”metropola București-Ilfov”

Florin Călinescu nu a fost, însă, prezent la depunerea candidaturii din cauza unei probleme de familie.

„Târziu în noapte am depus candidatura pentru președintele nostru Florin Călinescu, care de astăzi intră în cursa electorală pentru a câștiga Primăria Capitalei. Din păcate, Florin nu poate fi alături de noi, o problemă de familie l-a reținut, ar fi dorit astăzi să fie aici, dar fiți fără griji, el o să iasă în stradă, alături de această minuntă echipă de consilieri să construim împreună metropola verde București-Ilfov”, a mai spus prim-vicepreședintele.

Printre cei care și-au depus candidatura la Primăria Municipiului București se regăsesc: Gabriela Firea (PSD), Traian Băsescu (PMP), Nicuşor Dan – candidat susţinut de PNL şi alianţa USR-PLUS, Ioan Sîrbu (Pro România), Ilan Laufer de la Platforma Social Liberală (PSL), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) şi Viorel Cataramă, liderul partidului Dreapta Liberală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI