Florin Călinescu, marea surpriză pe scena politică. Unde se pregătește să candideze

Rădulescu Valentin 12.08.2020, 08:09
Florin Călinescu, marea surpriză pe scena politică. Unde se pregătește să candideze

Pe lista candidaților la alegerile locale și-au făcut apariția mai multe nume cunoscute, iar de curând, actorul Florin Călinescu pare că ar avea și el intenția să candideze. Când va face anunțul?

Florin Călinescu vrea să intre în politică

De curând au apărut informații despre o posibilă candidare din partea lui Florin Călinescu pentru Primăria Capitalei. Până acum Gabriela Firea, Nicușor Dan, Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu, sunt unele dintre numele care ar putea să urce la conducerea Primăriei Capitalei. Potrivit stiripesurse.ro, actorul Florin Călinescu ar fi și el interesat să candideze pentru acest post. De asemenea, acesta ar urma să își anunțe chiar astăzi intenția de a candida pentru funcția de primar General al Capitalei.

Totodată, Florin Călinescu apare pe site-ul Partidului Verde ca președinte al formațiunii, dar pe registrul partidelor apare cu totul alt cineva. În acest moment, există și un conflict juridic între Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița, președinte legal al Partidului Verde, și cei care o contestă și care au organizat întâlniri între organele partidului. Aceștia au luat decizii care au fost contestate mai apoi în instanță. De astfel, nu se știe sigur dacă Florin Călinescu va putea candida din partea Partidului Verde.

Florin Călinescu, marea surpriză pe scena politică. Unde se pregătește să candideze
Florin Călinescu, marea surpriză pe scena politică. Unde se pregătește să candideze

Când se vor desfășura alegerile locale?

Alegerile locale vor avea loc pe data de 27 septembrie, la care pare să candideze mulți politicieni creditați cu șanse minime să revină în Parlament în urma alegerilor generale din luna decembrie.

„Lupta pentru Capitală va fi una între două partide mari și partide mai mici, cum este și PMP. Avem doi candidați, Gabriela Firea și Nicușor Dan, care au două partide-pivot: o alianță care a reușit să se înfiripeze și care are majoritatea intențiilor de vot în acest moment, plus PSD. Celelalte partide vor încerca să smulgă câteva voturi de ici, de colo. Asta se va întâmpla și cu PMP. Nu este niciun fel de îndoială că PMP va candida singur, e foarte probabil că va candida peste tot singur, deși pe listele de alianțe de la Biroul Electoral Central veți găsi alianțe de tip PMP-PNL, dar se pare că ele nu vor funcționa nicăieri și asta pentru că ne apropiem de alegerile parlamentare și partidul fostului președinte vrea să obțină un scor cât mai bun, pentru a pregăti fie o negociere dură cu PNL, fie o candidatură separată și depășirea pragului de 5 la sută. Pentru că alegerile locale, dincolo de confruntarea legată de diferitele programe privind administrarea localităților, anticipează alegerile parlamentare, deci au o miză politică foarte importantă și asta se întâmplă mereu din 1992 încoace”, a spus Cristian Pîrvulescu, analist politic, potrivit digi24.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe