Ce avere are Călin Popescu Tăriceanu. E la alt nivel față de politicienii din România

Madlen Moraru 16.07.2020, 16:21
Ce avere are Călin Popescu Tăriceanu. E la alt nivel față de politicienii din România

Fostul prim-ministru al României avea o avere neașteptată, cu câțiva ani în urmă. Călin Popescu Tăriceanu este la un alt nivel față de politicienii din țara noastră, în ceea ce privește banii agonisiți.

Ce avere are Călin Popescu Tăriceanu. E la alt nivel față de politicienii din România

În prezent președintele ALDE a susținut că nu va vota legea carantinei și a izolării, în Senat. Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre toate acestea și într-un mesaj publicat pe Facebook, recent. Nu mulți români știu însă la ce nivel este însă politicianul când vine vorba de averea deținută.

Ce avere are Călin Popescu Tăriceanu. E la alt nivel față de politicienii din România
Ce avere are Călin Popescu Tăriceanu și-a sporit averea prin importul de mașini și motociclete

Călin Popescu Tăriceanu a fost în trecut și premierul României, dar nu doar din politică a agonisit sume importante de bani, ci și din afacerile pe care le are, în domeniul automobilelor. Acesta a făcut mai multe mutări importante în lumea afacerilor, încă din anul 2010, când a renunțat la importarea de mașini marca Citroen, în favoarea celor de la Ford. A devenit astfel, prin firma sa, Automotive Trading Services (ATS), al cincilea dealer al respectivei mărci, în acea perioadă. Ceea ce a însemnat că în 2009 a avut o cifră de afaceri de 15,8 milioane euro şi un profit de 500.000 de euro. Un an mai târziu, în 2010, averea lui s-a ridicat la aproape 8 milioane de euro. În anul 2011, cel care a avut și funcția de președinte al Senatului a înregistrat însă o scădere de aproape 2 milioane de euro în afaceri.

Mai apoi, se pare că lui Călin Popescu Tăriceanu i-a adus un profit însemnat și importul de motociclete americane Harley-Davidson. A deschis al doilea showroom din țara noastră, la Constanța, în anul 2009, fiind vorba despre o investiție de 700.000 de euro făcută în acest sens de către omul politic. Preţul unei singure motociclete era de 6.700 euro fără TVA şi putea să ajungă și până la un preț final de 40.000 de euro, în funcție de gusturile cumpărătorului. Este cunoscut că politicianul este un mare iubitor de mașini. De aceea, are în colecție și o serie de mașini vechi, precum un model de Lancia Fulvia, cu care participat la campionate naționale. Mai deține un Citroën Charlston, dar și un Fiat 500 Topolino, produs în anul 1954, în Austria, alături de un model de Mini Moris, potrivit celor de la Forbes.

Urmăriți Impact.ro și pe