Ce au pățit doi turiști americani care au rămas peste noapte în Turnul Eiffel. Paznicii i-au observat abia a doua zi de dimineață

Stan Filon 15.08.2023, 20:46
Ce au pățit doi turiști americani care au rămas peste noapte în Turnul Eiffel. Paznicii i-au observat abia a doua zi de dimineață

S-a adat alarma din nou la Turnul Eiffel! După câteva zile în care vizitatorii au fost evacuați din cauza unor alarma false cu bombă, paznicii au descoperit luni dimineața doi turiști americani care au petrecut noapte în celebrul monument.

Ce au pățit doi turiști americani care au rămas peste noapte în Turnul Eiffel

Doi turiști americani au fost descoperiți de paznicii de la Turnul Eiffel luni dimineață într-o zonă restricționată publicului. Totul a avut loc la rondul pe care angajații îl fac înainte de deschiderea pentru public. Cei doi turiști au petrecut noaptea în interiorul cunoscutului monument din Paris. Cei doi turiști americani s-au ascuns duminică seara de forțele de ordine, au anunţat marţi surse judiciare şi din cadrul poliţiei, precum şi din cadrul companiei care exploatează monumentul, potrivit AFP, citată de Agerpres. Citește și Experimentul inedit al unor turiști americani în România. Incredibil ce au descoperit: „Nu-mi vine să cred ce bine arată”

Turiştii au fost găsiți de agenţii de securitate ai companiei care exploatează Turnul Eiffel (Sete) între cel de-al doilea şi al treilea etaj al turnului, într-o zonă care nu este accesibilă publicului. Americanii au cumpărat biletul de intrare duminică în jurul orei 22:40 şi aflați în stare de ebrietate au sărit barierele în timp ce coborau scările, potrivit sursei din cadrul poliţiei.

Ce au patit doi turisti americani care au ramas peste noapte in Turnul Eiffel
Ce au patit doi turisti americani care au ramas peste noapte in Turnul Eiffel

Turiștii se aflau sub influența băuturilor alcoolice

O echipă de pompieri, printre care şi cei din cadrul unităţii specializate a Grupului de intervenţie şi de recunoaştere în mediu periculos (Grimp), i-au recuperat şi i-au escortat în siguranţă, potrivit aceleiaşi surse. Citește și Românii au pus stăpânire pe Turnul Eiffel: „Maneliștii și-au făcut o mică afacere”

”Au rămas blocaţi întrucât se aflau sub influenţa alcoolului”, potrivit parchetului din Paris, care a răspuns la o solicitare din partea AFP.

Americanii au fost conduşi la comisariatul din arondismentul 7 pentru a fi audiaţi, iar Sete şi-a anunţat intenţia de a depune plângere ”săptămâna aceasta”.

”Nu a fost constatată nicio pagubă, amenda pentru intrare neautorizată într-un loc istoric sau cultural a fost clasată”, a precizat parchetul.

Turnul Eiffel a fost redeschis publicului cu circa o oră întârziere, la aproximativ ora 10:00. Acest incident vine după câteva zile agitate, timp în care Turnul Eiffel a fost evacuat de câteva ori, din cauza unor alarme false cu bombă. A fost deschisă o anchetă condusă de centrul naţional pentru lupta împotriva infracţiunilor online, însă luni dimineaţă au fost primite alte amenințări. La recomandarea poliţiei, turiștii nu au mai fost evacuați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...