Românii au pus stăpânire pe Turnul Eiffel: „Maneliștii și-au făcut o mică afacere”

Elena Avramescu 29.12.2021, 12:15
Românii au pus stăpânire pe Turnul Eiffel: „Maneliștii și-au făcut o mică afacere”

Românii au început să aibă o atracție puternică pentru capitala Franței, iar zonele turistice sunt preferatele lor. Din păcate, atracția nu este pentru turismul propriu-zis și pentru delectarea cu frumusețile pe care le oferă orașul iubirii, ci pentru a le oferi străinilor serviciile lor, cum ar fi plimbatul cu bicicleta sau participarea la jocul „alba-neagra”.

Românii au pus stăpânire pe Turnul Eiffel

O turistă româncă, care a vizitat de curând Parisul, a fost impresionată de numărul mare de români pe care i-a văzut în Paris. Înafară de cei care cerşesc în metroul parizian şi pe marile bulevarde acum sunt şi români mai intreprinzători, care le oferă turiştilor servicii diverse.

Am văzut mulţi în zona turnului Eiffel, jucau «alba-neagra». Fac o gălăgie de nedescris şi îi păcălesc pe turişti. Şi manelele se auzeau în zona respectivă din mai multe locuri, erau date foarte tare. La «alba-neagra» opreau turiştii. Mergeau şi jucau românii care se dădeau a fi turişti şi ei ca să-i atragă pe adevăraţii turişti, se juca pe 100 de euro.

Lângă turn, maneliştii şi-au făcut o mică «afacere»: şi-au luat nişte biciclete ca un fel de trăsuri cu care îi plimbă pe turiştii care vor să vadă zona, a declarat Ana, turista româncă, potrivit Adevărul.

Romanii au pus stapanire pe Turnul Eiffel
Turnul Eiffel

În plus, în zona turnului Eiffel, Ana, turista româncă, a remarcat că se auzea peste tot vorbind româneşte.În plus, fondul sonor era dominat de manele, iar din când în când negustorii ambulanţi se încălzeau dansând pe ritmurile de manele, sub privirile atente ale celorlalți turişti.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...