Ce au găsit ucrainenii inscripționat pe una dintre rachete cu care a fost atacată gara Kramatorsk. Mesajul soldaților ruși a îngrozit o lume întreagă

Badea Violeta 08.04.2022, 19:48
Ce au găsit ucrainenii inscripționat pe una dintre rachete cu care a fost atacată gara Kramatorsk. Mesajul soldaților ruși a îngrozit o lume întreagă

Două rachete rusești, Tochka-U, au lovit gara din Kramatorsk, aflată în partea de est a Ucrainei. Atacul îngrozitor s-a soldat cu nu mai puțin de 50 de morți, dintre care 5 sunt copii. De asemenea, 86 de persoane au fost rănite. Interesant este că pe una dintre cele două rachete era scris un mesaj uluitor. Iată ce au găsit ucrainenii inscripționat pe armamentul respectiv!

Mesajul uluitor scris pe una dintre rachetele care au lovit gara din Kramatorsk

Nu mai puțin de 50 de persoane, dintre care 5 copii, și-au pierdut viața după ce rușii au atacat cu rachete gara din Kramatorsk. De asemenea, 87 de oameni au fost răniți.

La acel moment, gara era destul de aglomerată. Primarul orașului, Oleksander Honcharenko, a declarat la BBC World Service că 4.000 de persoane așteptau primul tren ca să părăsească zona.

După mai multe verificări, ucrainenii au descoperit că pe una dintre rachete era inscripționat mesajul „Pentru copii” (за детей ), scris în limba rusă.

Mesajul face trimitere către ceea ce s-a întâmplat la Teatrul Dramatic din Mariupol, unde se adăposteau mai mult dee 1.000 de civili. Cu toate astea, clădirea a fost lovită fără milă de bombele rusești.

La acea vreme, compania Maxar Technologies a realizat mai multe imagini din satelit. Acestea arătau că în jurul clădirii teatrului din Mariupol era scris cu litere mari, vizibile de la distanță, cuvântul „copii” (дети).

Bineînțeles, liderii ruși au negat că soldații lor ar avea vreo legătură cu cele două atacuri, cel de la teatrul din Mariupol, și cel care s-a petrecut la gara din Kramatorsk.

Ursula von der Leyen a mers la Bucha

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vizitat vineri, 8 aprilie, orașul Bucha, Ucraina. Este vorba despre locul masacrelor comise de armata rusă la adresa civililor. Aceasta a fost însoțită și de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.

„A fost important să încep vizita mea la Bucha. Pentru că în Bucha umanitatea noastră a fost spulberată. Mesajul meu către poporul ucrainean: Cei responsabili pentru atrocități vor fi aduși în fața justiției”, a scris von der Leyen pe contul său oficial de Twitter.

„Lupta voastră este lupta noastră. Sunt astăzi la Kiev pentru a vă  spune că Europa este de partea voastră”, a adăugat oficialul.

Urmăriți Impact.ro și pe