Ce au găsit procurorii în telefonul avocatei din Iaşi aruncate pe geam. Motivul pentru care ar fi fost omorâtă

Stan Filon 17.07.2022, 17:45
Ce au găsit procurorii în telefonul avocatei din Iaşi aruncate pe geam. Motivul pentru care ar fi fost omorâtă

Au apărut detalii noi în ancheta morții avocatei din Iași. Incidentul nefericit a avut loc anul trecut, când o tânără avocată în vârstă de 26 de ani a fost găsită dezbrăcată și fără suflare pe trotuarul din fața blocului în care locuia împreună cu iubitul său. Femeia era însărcinată, iar cazul a fost tratat ca o posibilă sinucidere. Ultimele dovezi strânse de procurori în acest caz au făcut ca dosarul să ia o cu totul altă turnură. Iubitul femeii este acuzat acum de omor calificat.

Ce au găsit procurorii în telefonul avocatei din Iaşi aruncate pe geam

Cazul morții tinerei avocate Monica Cioată, din Iași, a luat în ultimele zile o turnură neașteptată. Deși a fost tratat ca o posibilă sinucidere, procurorii s-au ales în ultimele câteva zile cu foarte multe dovezi care i-au făcut să-și îndrepte atenția spre iubitul femeii, Sebastian Felecanu, avocat și el. Oamenii legii au trimis în Germania spre analiză telefonul victimei în vârstă de doar 26 de ani, iar acum au venit rezultatele. Aceștia au găsit foarte multe mesaje pe care cei doi iubiți și le-au trimis și din care reiese faptul că relația de amor era una presărată cu multe amenințări și scandaluri.

Din ceea ce s-a aflat, în mare parte din mesaje avocata de 26 de ani îi reproșa iubitului său faptul că ar înșela-o cu alte femei. În plus, acesta își acuza partenerul de viață că exagerează cu consumul de alcool. Aceste mesaje i-au făcut pe procurorii din Iași să-l suspecteze pe iubitul femeii de omor calificat. Acesta a fost chiar reținut, iar mai apoi arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de omor calificat. Este acuzat că și-a aruncat partenera de viață pe fereastră.  Iată ce spune mandatul de arest eliberat de judecători:

Ce au gasit procurorii in telefonul avocatei din Iasi aruncate pe geam
Ce au gasit procurorii in telefonul avocatei din Iasi aruncate pe geam

Arestat pentru 30 de zile sub acuzația de omor calificat

„În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi formulată în dosarul de urmărire penală nr.1061/P/2021. În baza art. 202, art. 223 alin. 2 şi art. 233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Felecanu Sebastian,(…) în prezent reţinut în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Iaşi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 al.1 C.p. – art. 189 al. 1 lit. g Cp rap. la art. 199 al. 1 Cod penal, pe o perioadă 30 de zile, începând cu data de 16.07.2022 şi până la data de 14.08.2022, inclusiv. Potrivit art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 313 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat conform delegaţiei nr. 24132 din 15.07.2022, emisă de Baroul Iaşi pentru doamna avocat Coste Ioana Cezara, va fi avansată din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei către Baroul Iaşi şi va rămâne în sarcina statului. Conform art.275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 16.07.2022, ora 11:23″, se arată într-un comunicat.

În urma necropsiei, s-a stabilit faptul că avocata era însărcinată în momentul în care ar fi fost aruncată de la fereastra apartamentului în care locuia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...