Ce au găsit polițiștii la fața locului, în urma exploziei devastatoare de la bancomatele din Otopeni. Pagube materiale însemnate

Elena Avramescu 08.09.2020, 13:45
Ce au găsit polițiștii la fața locului, în urma exploziei devastatoare de la bancomatele din Otopeni. Pagube materiale însemnate

Momente incredibile ieri, în localitatea Otopeni, după ce mai multe bancomate au fost aruncate în aer. Se pare că explozia a fost extrem de puternică, încât oamenii din zonă s-au panicat și au crezut că este vorba despre un cutremur.

Ce au găsit polițiștii la fața locului, în urma exploziei devastatoare de la bancomatele din Otopeni

Incidentul menționat a avut loc în noaptea de luni spre marți iar polițiștii din Ilfov au fost sesizați cu privire la faptul că la parterul unui bloc din orașul Otopeni a avut loc o distrugere. După ce au ajuns la fața locului, polițiștii au constatat că, de fapt, a avut loc o explozie fiind distruse două bancomate care aparțin aceleiași bănci. Banca va face curând monetarul pentru a putea stabili valoarea pagubei.

Momentan se continuă cercetările la fața locului, pentru a se putea stabili cum au acționat exact autorii și cine sunt ei. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în urma exploziei însă au fost înregistrate pagube materiale majore. Mai mult, un bancomat a fost scos și luat cu totul iar geamurile de la parterul imobilului au fost spulberate, iar pereții distruși.

Explozia devastatoare de la bancomatele din Otopeni
Explozia uriașă de la bancomatele din Otopeni

S-au înregistrat pagube materiale însemnate

În cele din urmă, poliţiştii au reușit să identifice persoanele bănuite de comiterea celor cinci cazuri de furturi din bancomate prin explozie, înregistrate în 2020, iar în trei dintre acestea, făptașii au fost arestaţi preventiv. Bărbaţii sunt bănuiţi şi de distrugerea bancomatelor şi furtul de bani comise în Sinaia, tot în decursul acestui an.

“Poliţiştii au depistat în flagrant delict, la data de 20 martie, în localitatea Ozun, judeţul Covasna, doi bărbaţi, cu vârste de 25, respectiv 38 de ani, în timp ce ar fi sustras bani dintr-un bancomat prin producerea unei deflagraţii. Ulterior, în municipiul Braşov, într-o benzinărie, a fost depistat un alt bărbat, care le-ar fi facilitat transportul”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În plus, la începutul anului, doi bărbaţi ar fi distrus, utilizând o substanţă explozivă, un bancomat din incinta unei societăţi comerciale, din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, şi ar fi sustras cutii în care erau depozitate sume mari de bani: “Faţă de persoanele în cauză a fost dispusă măsura reţinerii. Ulterior, acestea au fost prezentate instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă“, a mai spus sursa citată.

În alte două cazuri trase la indigo, comise în Timiş şi Arad, au fost identificate persoanele bănuite, iar cercetările au fost continuate în vederea probării activităţii infracţionale.