Ce au făcut doi şoferi ucraineni când au văzut un TIR de România parcat în Berlin. Românul a rămas fără cuvinte: „Tot ciripeau voci pe lângă cabină”

Ioana Bucur 01.07.2022, 21:33
Ce au făcut doi şoferi ucraineni când au văzut un TIR de România parcat în Berlin. Românul a rămas fără cuvinte: „Tot ciripeau voci pe lângă cabină”

O întâlnire neașteptată, ce a avut loc în condiții destul de dificile, a avut un deznodământ emoționant. Iată ce au făcut doi șoferi ucraineni când au văzut un TIR de România parcat în Berlin. Românul, cunoscut pe platformele de social media ca „Omul șoselelor”, a povestit întregul episod în mediul online: „Mi s-a făcut pielea de găină….nu am știut ce să răspund și am coborât…”.

Cum au reacționat doi șoferi ucraineni când au văzut un TIR de România

Ilie Matei, cunoscut în mediul online ca „Omul șoselelor”, a povestit un episod emoționant trăit de el în apropiere de Berlin, unde, într-o parcare, s-a întâlnit cu doi ucraineni.

„,Pe la 11.00 tot ciripeau voci pe lângă cabină. Dau perdeaua şi îi văd pe ăştia doi pregătind prânzul ca nişte bucătari de parcare cu 5 stele Michelin. Bine, la parcare stelele Michelin le dăm după marca cauciucurilor şi a căpăţânii care loveşte prima bordură, nu pentru gust. De multe ori nici nu ştii ce ai mâncat, depinde cât a fost de profundă pălinca de acasă.

Cu faţa aia de klingonian transpirat mă uit spre ăştia şi mă gândesc: Pun contactul şi realizez că nu sunt din DB sau AG, pentru că aveam motorina intactă. Oricum nu am probleme nici cu ăia, că ăia fură de la bogaţi, nu de la amăraţi ca mine.

Unul dintre puşti îmi zice: „Hello, Rumania!” Îl scanez bine pe viitorul pretendent al levierului dacă devenea obraznic şi cu faţa aia de turtă dospită îi răspund: „Salut”. „Cafe, colega?” Ăsta e prea politicos şi umblă şi în boxeri pe aici…. hmm, o vrea să mă treacă la palmares! Refuz iniţial, dar apoi vine cu un pahar de plastic şi îmi pune jumătate”, a scris el, pe Facebook.

Ce au făcut doi şoferi ucraineni când au văzut un TIR de România parcat în Berlin. Românul a rămas fără cuvinte „Tot ciripeau voci pe lângă cabină”
Ce au făcut doi şoferi ucraineni când au văzut un TIR de România parcat în Berlin. Românul a rămas fără cuvinte „Tot ciripeau voci pe lângă cabină”

„Atât mi-a fost…”

Inițial, șoferul român a crezut că cei doi erau polonezi, însă, în momentul în care a aflat că erau, de fapt, din Ucraina, a avut o reacție sinceră, spunând un simplu „Forța Ucraina!”. Reacția celor doi este un moment pe care nu îl va uita niciodată.

„Forţa Ucraina, good job guys!. Atât mi-a fost.. Vine celălalt care vorbea bine engleză şi îmi zice: „România, thank you for ospitality! Thank you for everyting! România and Poland, our brothers! România and Poland help our brothers, thank you, România… thank you», a repetat de câteva ori chestia asta. A fost cel mai sincer mulţumesc pe care l-am simţit până în ultimul fir de păr. Băi, mi s-a făcut pielea de găină…. nu am ştiut ce să răspund şi am coborât. I-am întrebat cum de au putut ieşi din Ucraina şi au spus că pentru şoferi se poate, mai greu, dar se poate. Oamenii din puţinul lor, că prăjeau câţiva cartofi şi nişte ouă au insistat să mănânc cu ei… nu m-au lăsat până nu am gustat”, a continuat Matei.

În continuare, ucrainenii au arătat mult bun-simţ şi au cerut voie până şi să-şi pornească motorul, pentru a putea folosi aerul condiţionat. „După vreo două ore au venit şi m-au întrebat dacă mă deranjează să pornească motorul că e foarte cald şi nu au climă de staţionare. Plus că au cabina foarte mică, dar asta nu se pune prin comparaţie cu aia de iau 3.500 e+ pe lună care nici măcar nu te salută, tu fiind aceeaşi naţie cu ei”, a adăugat românul.

Urmăriți Impact.ro și pe