Ce au descoperit polițiștii după o razie în Vama Veche în acest weekend. Cum se distrau turiștii

Iancu Andreea 06.07.2020, 13:40
Ce au descoperit polițiștii după o razie în Vama Veche în acest weekend. Cum se distrau turiștii

Măsurile de relaxare din starea de alertă au permis cetățenilor să se deplaseze în vacanță, la mare. Totuși, turiștii aflați pe litoral par să nu respecte indicațiile autorităților. Ba mai mult, aceștia au fost sancționați și pentru alte obiceiuri grave, pedepsite prin lege. Iată cum au fost descoperiți 15 români, pe plaja din Vama Veche.

Sancțiuni dure în urma controalelor

Polițiștii verifică permanent litoralul românesc pentru a depista nerespectarea măsurilor impuse de autorități. Cu toate acestea, dincolo de distanțarea socială și de purtarea măștii, oamenii legii au descoperit și alte infracțiuni. Astfel, ei au constatat 15 infracțiuni de deținere de droguri de risc și de mare risc. Controlul a fost realizat în urma unei acțiuni menite să combată traficul și consumul ilicit de droguri și substanțe psihoactive. Stațiunea în care s-au depistat neregulile este chiar Vama Veche, centrul distracției pentru tineri. Astfel, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa au organizat această acțiune.

Au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, droguri din categoriile cocaină, ecstasy, ketamină, MDMA, precum şi un grinder metalic cu urme de materie vegetală, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis luni AGERPRES, conform digi24.ro.

De asemenea, au fost întocmite dosare de cercetare penală conform Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Turiștii au petrecut în număr foarte mare, în ciuda măsurilor impuse de starea de alertă Foto - ctnews.ro
Turiștii au petrecut în număr foarte mare, în ciuda măsurilor impuse de starea de alertă
Foto – ctnews.ro

Distanțarea socială de la malul mării

Pe de altă parte, turiștii par să ignore total măsurile impuse de autorități pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Astfel, nu de mult, în unul dintre weekendurile trecute, sute de persoane s-au distrat, tot în Vama Veche. Acestea nu au ținut cont de distanțarea socială și de protecția cu mască, iar organizatorul a fost amendat cu 2000 de lei.

Imaginile surprinse chiar de unul dintre petrecăreți arată cu sute de persoane se distrează, în aer liber. Totuși, aceștia nu respectă prevederile impuse de starea de alertă.

Polițiștii prezenți la fața locului au luat măsura sancțiunii contravenționale a administratorului societății comerciale respective, conform Legii 55/2020, pentru organizarea de evenimente cu participarea a mai mult de 50 de persoane, în valoare de 2.000 de lei, au transmis polițiștii din Constanța, conform ctnews.ro.

De asemenea, persoanele participante la eveniment au fost atenționate și sancționate verbal. Din fericire, mulțimea s-a dispersat și nu au existat alte incidente nedorite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI