Ultimă oră! Fără măsuri de relaxare de la 1 iulie 2020. Ce se anunță pentru români

Diana Radu 29.06.2020, 15:00
Ultimă oră! Fără măsuri de relaxare de la 1 iulie 2020. Ce se anunță pentru români

Ludovic Orban este reticient în privința unei noi etape de relaxare, având în vedere creșterea alarmantă a numărului noilor infectări cu coronavirus din ultimele 10 zile. Următoarea etapă de relaxare ar trebui să presupună printre altele și deschiderea restauranetelor.

Nu se vor lua măsuri de relaxare de la 1 iulie

Întrebat despre următoarea etapă de relaxare, Ludovic Orban a declarat că există un plan de relaxare care se va desfășura în etape. Însă, având în vedere evoluția pandemiei urmează să se facă o nouă analiză.

„Evoluția în ultimele 10 zile e o evoluție care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct este un plan de relaxare în etape, din 15 în 15 zile și e necesară o evaluare pentru a vedea cum s-au desfășurat lucrurile”, a declarat premierul.

ludovic orban, masuri de relaxare, 1 iulie
Nu se vor lua măsuri de relaxare de la 1 iulie

Mai mulți specialiști s-au reunit luni dimineață într-o ședință a grupului tehnic pentru COVID, unde au decis să nu introducă noi măsuri de relaxare de la 1 iulie, potrivit Digi24. O altă ședință CNSU, condusă de premierul Ludovic Orban este programată în această seară.

De asemenea, Ludovic Orban a mai declarat că miercuri va avea loc o ședință în care a convocat toate structurile din Guvern, în cadrul căreia de va analiza planul de măsuri contra pandemiei. Premierul este îngrijorat de faptul că oamenii nu respectă măsurile de protecție la mare, pe plajă, la terase și nu numai.

„Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile care au atribuții de control de la MAI până la MS, ANPC, ANSVSA pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. (…) Le voi da un semnal de mobilizare la maxim pentru că este în interesul cetățenilor. (…) Prezență pe teren și mobilizare maximă a tuturor instituțiilor cu atribuți de control pentru a-i îndemna pe cetățeni să respecte regulile”, a declarat Orban.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe