Ce au descoperit autoritățile în plicul suspect primit de Ambasada României din Paris. Cu o seară în urmă, premierul Nicolae Ciucă avusese o întâlnire

Stan Filon 16.12.2022, 18:00
Ce au descoperit autoritățile în plicul suspect primit de Ambasada României din Paris. Cu o seară în urmă, premierul Nicolae Ciucă avusese o întâlnire

S-a aflat ce au descoperit autoritățile în plicul suspect primit de Ambasada României din Paris! În ultima perioadă, ambasadele mai multor state din Occident, dar și cele ale Ucrainei, au primit plicuri suspecte și chiar periculoase. Au fost descoperite chiar și substanțe explozive!

Ce au descoperit autoritățile în plicul suspect primit de Ambasada României din Paris

S-a dat alarma la Ambasada României de la Paris, după ce pe adresa instituției a fost primit un plic suspect. Acesta era de mici dimensiuni, iar angajații au pus imediat mâna pe telefon și au sunat la autoritățile abilitate pentru a controla plicul suspect.

Angajații Ambasadei României la Paris au descoperit în interiorul plicului suspect mai multe șervețele, dar și un praf alb. Autoritățile abilitate franceze au făcut imediat o analiză a prafului suspect, iar acum a venit și răspunsul oficial, legat de conținutul plicului.

Ce au descoperit autoritatile in plicul suspect primit de Ambasada Romaniei din Paris
Ce au descoperit autoritatile in plicul suspect primit de Ambasada Romaniei din Paris

„Au solicitat intervenția de urgență a instituțiilor franceze abilitate”

„Ambasada României la Paris a primit prin poștă un plic atipic, de mici dimensiuni, care conținea mai multe șervețele și o cantitate de aproximativ 50 grame de praf alb. Reprezentanții misiunii diplomatice au urmat procedurile de lucru în astfel de situații și au solicitat intervenția de urgență a instituțiilor franceze abilitate. După analiza conținutului plicului suspect, instutuțiile franceze au stabilit că nu reprezintă un pericol pentru sănătate. Autoritățile franceze au preluat atât plicul, cât și conținutul acestuia”, a transmis vineri MAE.

Așadar, a fost alarmă falsă, însă angajații Ambasadei au tras o sperietură puternică, mai ales că în ultima perioadă plicuri suspecte au ajuns la mai multe ambasade ale țărilor din Occident. Unele plicuri au conținut explozibil, iar altele chiar și ochi de animale.

Cu o seară înainte de primirea plicului suspect, premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu românii din Franța chiar la sediul Ambasadei României din Paris.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...