Ce au descoperit autoritățile care au venit să stingă focul din curtea femeii care a găsit gaze întâmplător. S-au dat amenzi usturătoare

Stan Filon 16.09.2022, 15:10
Ce au descoperit autoritățile care au venit să stingă focul din curtea femeii care a găsit gaze întâmplător. S-au dat amenzi usturătoare

Operațiunea de stingere a incendiului care a izbucnit într-o gospodărie din județul Dolj s-a finalizat, însă cu urmări dezastruoase pentru finanțele familiei care a săpat un puț de apă în propria curte, însă a dat peste o pungă cu gaz. Dacă cumva proprietarii locuinței respective s-au bucurat că au dat de gaz, mai ales în plină criză energetică, când românii sunt sfătuiți să facă duș în doi pentru a economisi gazul necesar încălzirii apei, iată că situația a luat o turnură tare neplăcută pentru ei.

Incendiul provocat de femeia care a forat după apă, dar a dat de gaz, a fost lichidat

Poveste cu final nefericit pentru o gospodină din județul Dolj, care s-a decis să sape în propria sa curte o fântână pentru apă. Lucrătorii nu au dat de apă, însă au dat de…gaz. Gazul a ieșit la suprafață și s-a și aprins, provocând un incendiu puternic, care risca să se întindă la locuința din apropiere.

Femeia a sunat la 112, pentru a cere sprijinul pompierilor. Incendiul a pornit sâmbătă și s-a reușit stingerea sa de-abia joi, de către o firmă specializată din Mediaș. Aceasta a reușit să izoleze punga de gaz și să cimenteze locul. În plus, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au asigurat că incendiul să nu repornească în alte locuri.

Incendiul provocat de femeia care a forat dupa apa, dar a dat de gaz, a fost lichidat
Incendiul provocat de femeia care a forat dupa apa, dar a dat de gaz, a fost lichidat

 

Și fără apă, și datoare vândută

Nimeni nu a fost rănit în timpul săpăturilor, dar nici în timpul stingerii incendiului, iar proprietara a răsuflat ușurată, asta până i-a venit nota de plată, care nu este una mică deloc. Pe lângă faptul că a rămas și fără puț de apă în curte, femeia trebuie să plătească acum nu mai puțin de 30.000 de lei firmei care a intervenit pentru asigurarea zonei. În plus, a mai primit și o amendă din partea administrației locale, deoarece lucrările de forare nu au avut autorizație.

Potrivit ANRE, nici proprietariul terenului şi nici firma care s-a ocupat de săpături nu aveau autorizaţie pentru lucrări de acest fel. Liviu Vasiloiu, şeful centrului operaţional ISU, declara că s-a luat măsura de deviere a conductei de deversare într-un iaz artificial, creat astfel încât să fie limitat la minimum pericolul de incendiu pentru zonele învecinate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...