Ce ar trebui să conțină trusa de supraviețuire în caz de cutremur. Obiectele esențiale, pe care trebuie să le ai la îndemână

Stan Filon 20.10.2022, 13:29
Ce ar trebui să conțină trusa de supraviețuire în caz de cutremur. Obiectele esențiale, pe care trebuie să le ai la îndemână

România are o activitate seismică bogată, așa că toți românii ar trebui să știe ce ar trebui să conțină trusa de supraviețuire în caz de cutremur. Această trusă ar putea face diferența dintre viață și moarte, așa că fiecare locuință ar trebui să conțină o astfel de trusă, spun specialiștii. Vezi în rândurile de mai jos ce ar trebui să ai în trusa de supraviețuire.

Ce ar trebui să conțină trusa de supraviețuire în caz de cutremur

Activitatea seismică din România este una foarte bogată, în fiecare zi având loc cel puțin un cutremur. În aceste condiții, oricând se poate declanșa un cutremur major, iar noi trebuie să fim pregătiți. Pe lângă faptul că ar trebui ca mobila să fie fixată în perete, românii ar trebui să aibă în casă și o trusă de urgență, foarte utilă în astfel de cazuri.

Potrivit statisticilor, doar 28% dintre români dețin un kit de supraviețuire, iar 80% susțin că știu ce trebuie să facă în cazul producerii unui seism. Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR) a realizat un sondaj din care a reieșit că seismele sunt principalele riscuri de care se tem românii. Așadar, în clasament, cutremurul este pe locul 2 cu o proporție de 50%. Pe primul loc se află inundațiile cu 55%, cutremurul cu 50%, furtună/vijelie 35%, explozie cu 27%, inundații cu 24%, furt cu 20% și alunecări de teren cu 14%.

Ce ar trebui sa contina trusa de supravietuire in caz de cutremur
Ce ar trebui sa contina trusa de supravietuire in caz de cutremur

Ce trebuie să conțină un kit de supraviețuire în caz de cutremur

IGSU a specificat ce trebuie să conțină un astfel de kit și care este, de fapt, importanța lui. Conform reprezentanților, conținutul lui trebuie schimbat o dată pe an, iar apa și mâncare înlocuite. Iată ce trebuie să conțină un kit de supraviețuire în caz de cutremur.

1. Apă și alimente

– 5 litri de persoană

– conserve și alimente neperisabile

– alimente pentru copii

2. Medicamente și materiale de uz ,edical

– medicamente necesare pentru anumite afecțiuni de care suferiți

– analgezice, antiseptice

– dezinfenctant și bandaje

– mănuși și mască sterilă

3. Produse de igienă

– gel anit-bacterian

– batiste, șervețele umede, prosoape de hârtie, hârtie igienică, scutece, etc

– haine de schimb

4. Materiale de primă necesitate

– pătură sau sac de dormi
– fluier
– briceag
– lanternă cu baterii
– radio cu baterii
– chibrituri (păstrate în recipiente închise ermetic)
– încălțăminte rezistentă

5. Acte și bani

– copii ale actelor importante: carte de identitate, contractul casei, asigurări, contracte, analize medicale etc (păstrate în pungi de plastic închise ermetic)
– bani

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...