Ce amenzi s-au dat după protestele de la Palatul Parlamentului. Suma totală este cu adevărat impresionantă

Badea Violeta, Mirabela Năstase 21.12.2021, 22:45
Ce amenzi s-au dat după protestele de la Palatul Parlamentului. Suma totală este cu adevărat impresionantă

S-a lăsat cu amenzi după protestele organizate împotriva certificatului verde marți, 21 decembrie, în fața Palatului Parlamentului. Ministerul de Interne anunță că atât participanții, cât și organizatorii manifestației au fost aspru sancționați. Ce amenzi au primit românii care au încercat să intre cu forța în parlament veți afla din articolul următor!

Protestatarii și organizatorii manifestației, amendați de Poliție

Oamenii legii au împărțit zeci de amenzi după protestele organizate în București marți dimineață. Ministerul de Interne anunță că nu mai puțin de 72 de sancțiuni au fost aplicate atât participanților, cât și celor care au organizat această manifestație.

De asemenea, a fost prins un bărbat acuzat că ar fi vandalizat patru mașini, printre care și una a ambasadei SUA. Doi dintre proprietarii autoturismelor au depus deja plângere prealabilă.

„Cel în cauză a fost depistat de jandarmi, pe Bulevardul Libertăţii, din municipiul Bucureşti, iar în urma controlului corporal şi al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartuşe filtrante, un briceag multifuncţional, seringi sigilate, precum şi o staţie de emisie-recepţie.

Faţă de bărbat, se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal, respectiv ,,Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.”, transmite MAI.

Protest aur
Protest AUR

La cât se ridică suma totală a sancțiunilor

De asemenea, ministerul a precizat că nu mai puțin de 72 de persoane au fost amendate cu aproape 175.000 de lei în urma protestelor. Astfel, 14 dintre acestea au primit amenzi în valoare totală de 140.000 de lei, în timp ce alte 58 de persoane au fost sancționate cu suma totală de 34.300 de lei.

„Până în prezent, din verificările efectuate, a reieșit că 14 persoane, din cadrul a 6 organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la manifestarea publică și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 și Legii nr. 61/1991”, potrivit aceluiași comunicat.

Amintim că circa două mii de oameni au scandat, la Palatul Parlamentului, împotriva  introducerii certificatului verde la locul de muncă.

O parte dintre aceștia au forţat porţile de acces de la intrarea spre Senat şi au reuşit să pătrundă în curtea Palatului Parlamentului.

Urmăriți Impact.ro și pe