Ce accesoriu valoros poartă Regina Elisabeta a II-a mereu pe mână. Doar trei persoane știu ce scrie pe el

Ce accesoriu valoros poartă Regina Elisabeta a II-a mereu pe mână. Doar trei persoane știu ce scrie pe el

Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, s-a căsătorit cu regretatul Duce de Edinburgh în 1947, după ce iubirea vieții sale a cucerit-o definitiv cu un accesoriu valoros. Suverana nu se desparte niciodată de o bijuterie, pe care o poartă pe mână chiar și atunci când are mănuși.

Regina Elisabeta a II-a nu se desparte niciodată de o bijuterie

Prințul Philip i-a oferit reginei cel mai impresionant inel de logodnă. Bijuteria orbitoare are o legătură specială cu familia ducelui de Edinburgh, deoarece diamantele au aparținut mama lui.

Povestea spune că mama Prințului Philip, Prințesa Alice, a primit o tiară drept cadou de nuntă de la mătușa ei, țarina Alexandra a Rusiei, și de la țarul Nicolae al II-lea. În cele din urmă, uimitoarele bijuterii Romanov au făcut parte din frumosul inel de logodnă al Reginei atunci când Ducele l-a proiectat special la Londra.

Cadou cu valoare sentimentală

Inelul de logodnă al Majestății Sale are o piatră strălucitoare, care a fost estimată la 3 carate și flancată de diamante mai mici. Design-ul bijuteriei este relativ modest, în comparație cu alte inele de logodnă regale, cum ar fi cel al Prințesei Diana, și se crede că aspectul său discret trebuia să reflecte perioada când Regatul Unit încă se recupera din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Accesoriul pe care îl poartă la numeroase evenimente

Prințul Philip a comandat ca inelul de logodnă să fie făcut la Londra, dar diamantele în sine au o semnificație aparte, aducând un omagiu descendenței familiei sale.

Într-o notă destul de romantică, Ducele i-a făcut Reginei cadou de nuntă diamantele rămase din tiara țarinei Alexandra, sub forma unei brățări frumoase. Majestatea Sa a purtat-o de atunci la numeroase evenimente.

Soțul suveranei se mândrea că a contribuit la realizarea inelui, cât și a brățarii, dovedindu-se a fi destul de creativ.

Regina mai poartă inelul de logodnă?

Da, monarhul încă poartă atât inelul de logodnă, cât și verigheta împreună pe mâna stângă. În public, Regina Elisabeta a II-a este de obicei fotografiată purtând mănuși, dar în confortul reședinței sale regale, pot fi observate cele două accesorii cu valoare sentimentală pe deget.

Ce nu se stie despre Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a

Cât valorează inelul de logodnă al suveranei?

Desigur, inelul are o valoare specială pentru Regină, dar se spune că piesa în sine valorează aproximativ 150.000 de lire sterline, potrivit The Diamond Store.

Regina și Prințul Philip s-au căsătorit în 1947 și de atunci au făcut istorie, pentru că au avut cel mai lung mariaj din monarhia britanică. Și-au spus jurămintele speciale la Westminster Abbey, unde Ducele și Ducesa de Cambridge au spus „Da”. În timp ce mergea spre altar, pe 20 noiembrie, Prințesa Elisabeta avea doar 21 de ani. Mirele ei chipeș avea 26 de ani.

Verigheta Reginei are un mesaj secret

În cartea „Prince Philip Revealed”, autoarea Ingrid Seward dezvăluie faptul puțin cunoscut că Prințul Philip avea un mesaj secret scris pe verigheta Reginei, mesaj pe care doar trei persoane l-au văzut vreodată.

Rochia de mireasă regală a fost făcută rapid

Rochia de mireasă a Prințesei Elisabeta a fost concepută de Sir Norman Hartnell. Designul câștigător a fost aprobat la jumătatea lunii august, cu mai puțin de trei luni înainte de nuntă. Acest lucru este destul de neobișnuit când vine vorba de ținuta miresei, deoarece aceasta tinde să-și aleagă rochia cu cel puțin șase luni înainte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...