Ce acatist să citești pentru reușită la examen

Ana Anitoiu 22.06.2022, 23:49
Ce acatist să citești pentru reușită la examen

Unii dintre absolvenții de liceu mai au de susținut o probă la Bacalaureatul 2022, la Limba și literatura maternă, joi, 23 iunie, iar cei care nu vor promova în sesiunea de vară, vor putea încerca din nou în cea de toamnă. Iată ce acatist să citești pentru reușită la examen.

Acatistul pe care trebuie să îl citești ca să reușești la examen

Acatistul Maicii Domnului la icoana „Sporirea Minții” poate fi citit pentru reușita la examen. Cei care mai au de dat o probă la Bacalaureat, joi, 23 iunie, sau urmează să susțină „examenul maturității” în sesiunea de toamnă îl pot rosti înainte de a susține probele.

„Preacurata Născătoare de Dumnezeu, casa pe care Înțelepciunea lui Dumnezeu Sieși Și-a zidit-o, dătătoarea darurilor duhovnicești, ceea ce de la cele lumești la cele dinainte de lume mintea noastră o înalți și pe toți la cunoștința înțelepciunii îi ridici! Primește această cântare de rugăciune de la noi, nevrednicii robii Tăi, care cu credință și cu smerenie ne închinam în fața Preacinstitei Tale icoane!

Înduplecă-L pe Fiul Tău și Dumnezeul nostru să le de-a mai marilor noștri înțelepciune și putere, judecătorilor dreptate și necăutare la fața omului, pastorilor înțelepciune duhovnicească, râvna și buna pază a sufletelor noastre, învățătorilor smerita înțelepciune, fiilor ascultare și noua tuturor Duhul chibzuinței și al evlaviei, duhul smereniei și al blândeții, duhul curăției și al adevărului.

Și acum, maica prealăudată, dă-ne buna sporire a minții, pe cei aflați în vrajba și în dezbinare împacă-i, unește-i și pune între ei o legătură de iubire nedespărțită, pe cei rătăciți din nesocotință întoarce-i spre lumina adevărului lui Hristos, povățuiește-i frica de Dumnezeu, înfrânarea și hărnicia, dă-le cuvântul înțelepciunii și cunoștințe folositoare de suflet celor ce le cer, luminează-ne cu bucuria cea nepieritoare, Ceea ce ești mai cinstită decât Heruvimii și mai slăvită decât Serafimii.

Iar noi, văzând faptele minunate și preachibzuită înțelepciune a lui Dumnezeu în lume și în viața noastră, să ne înstrăinam de deșertăciunea pământească și de prisositoarele griji lumești și să ne ridicam mințile și inimile noastre spre cer, pentru că, prin ocrotirea și ajutorul Tău, lauda, mulțumire și închinare pentru toate să-i aducem Întreit Slăvitului Dumnezeu și Ziditorul tuturor, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”, este acatistul pe care îl poți citi pentru reușita la examen.

Ce acatist sa citesti pentru reusita la examen
Un acatist, recomandat pentru reusita la examen

Bacalaureat 2022. Când vor fi afișate notele

În urma evaluării competențelor lingvistice în limba română, în cea maternă și într-o limbă de circulație internațională, precum și a celor digitale, ce s-a desfășurat în perioada 6 – 15 iunie, candidații au început să susțină probele scrise.

Candidații la examenul de Bacalaureat 2022 au susținut proba la Limba și literatura română luni, 20 iunie; pe cea obligatorie a profilului, marți, 21 iunie; iar pe cea la alegere a profilului și specializării, miercuri, 22 iunie.

Notele obținute de absolvenții de liceu la probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afișate la data de 27 iunie, până la ora 12:00. Candidații vor putea depune contestațiile în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate la data de 1 iulie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...