Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la alegere. Ce au avut de făcut elevii la geografie, chimie, fizică și informatică

Badea Violeta 22.06.2022, 15:59
Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la alegere. Ce au avut de făcut elevii la geografie, chimie, fizică și informatică

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la alegere. Emoții uriașe pentru elevii claselor a XII-a care susțin săptămâna aceasta probele scrise la unul dintre cele mai importante examene din viața lor. Miercuri, 22 iunie, aceștia au avut penultima probă a Bacalaureatului 2022, cea la alegere a profilului. Candidații au avut de ales din mai multe materii. Iată cum trebuiau rezolvate subiectele!

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la alegere. Peste 119.000 de elevi de elevi au susțin azi examenul

Miercuri, 22 iunie, candidații au susținut examenul la proba scrisă la alegere. Aceasta este penultima probă de la această sesiune, iar elevii au putut opta între mai multe discipline de examen, în funcție de profilul fiecăruia.

Conform datelor furnizate de Ministerul Educației, peste 119.000 de candidați susțin astăzi, 22 iunie, proba scrisă la Anatomie și fiziologie umană, Biologie vegetală și animală, Chimie, Economie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie sau Filosofie.

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la alegere
Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la alegere

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la Geografie

Impact.ro va publica rezolvarea subiectelor şi baremul la proba de Geografie imediat ce acestea vor fi disponibile. După cum se știe deja, proba la această materie a fost împărțită în trei subiecte, astfel:

  • Subiectul I – verifică cunoștințele din sfera geografiei Europei
  • Subiectul al II lea – structurat pe conținuturile din geografia României
  • Subiectul al III lea – solicită conținuturi atât din geografia Europei, cât și din geografia României

Vezi AICI baremul de corectare pentru Geografie.

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la Chimie

Vom actualiza rezolvarea subiectelor şi baremul la proba de Chimie imediat ce acestea vor fi disponibile. La proba la Chimie de la Bacalaureat 2022, candidații au de ales între Chimie organică și Chimie anorganică.

Vezi AICI și AICI baremul de corectare pentru Chimie.

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la Fizică

Elevii susțin miercuri, 22 iunie, proba scrisă la Fizică, din cadrul primei sesiuni de Bacalaureat 2022. Candidații au intrat în sălile de examen în jurul orei 9.00 și au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvarea cerințelor. Pe site-ul edu.ro vor fi publicate rezultatele subiectelor de la proba scrisă la Fizică, iar Impact.ro le va actualiza imediat ce vor fi disponibile.

Vezi AICI, AICI și AICI baremul de corectare pentru Fizică.

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la Informatică

Miercuri, 22 iunie 2022, elevii din România, care au optat pentru Informatică, au la dispoziție în jur de 180 de minute pentru rezolvarea cerințelor de pe foaia de examen. Această probă este una scrisă, la alegere, în conformitate cu filiera, profilul și specializarea. Impact.ro va publica rezolvarea subiectelor şi baremul la proba de Informatică imediat ce acestea vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației.

Vezi AICI baremul de corectare pentru Informatică.

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la Biologie

Impact.ro va actualiza rezolvarea subiectelor care au picat miercuri, 22 iunie, la proba la alegere și baremele de corectare, imediat ce acestea vor fi accesibile.

Rezultatele la Bac la Biologie 2022 urmează să fie afișate pe data de 27 iunie, la fel ca și la celelalte examene. Tot începând din 27 iunie, până la ora 18:00, se pot depune contestațiile.

Vezi AICI baremul de corectare pentru Biologia vegetală și animală.

Vezi AICI baremul de corectare pentru Anatomia și fiziologia umană.

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la Logică și argumentare

Impact.ro va publica, de asemenea, și rezolvarea subiectelor de la Logică și argumentare. Rezultatele obținute la probele scrise vor fi afișate, în primă fază, în data de 27 iunie 2022 (până la ora 12:00), iar cele finale vor fi publicate pe 1 iulie 2022. Constestațiile se vor putea depune în data de 27 iunie, în intervalul orar 12-18, atât în format fizic, cât și electronic.

Vezi AICI baremul de corectare pentru Logică și argumentare.

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la Psihologie

Impact.ro va publica rezolvarea subiectelor şi baremul la proba la alegere imediat ce acestea vor fi disponibile. Potrivit Ministerului Educației, programa la psihologie pentru Bacalaureat 2022 este realizată în conformitate cu prevederile programelor şcolare în vigoare pentru învățământul liceal.

Variantele de subiecte pentru examenul național de bacalaureat 2022 evaluează competențele și conținuturile din prezenta programă, iar baremele de evaluare și de notare prevăd acordarea punctajelor pentru orice modalitate corectă de rezolvare a cerințelor.

Vezi AICI baremul de corectare pentru Psihologie.

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la Economie

În cadrul examenului de Bacalaureat 2022, economia are statutul de disciplină opţională fiind susţinută la proba E. d), în funcţie de filieră, profil şi specializare.

Ministerul Educației a anunțat că mai mult de 126.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie.

Vezi AICI baremul de corectare pentru Economie.

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la Sociologie

În cadrul examenului de Bacalaureat 2022, Sociologia are, de asemenea, statutul de disciplină opţională fiind susţinută la proba E. d), în funcţie de filieră, profil şi specializare.

Ministerul Educației a anunțat că mai mult de 126.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie.

Vezi AICI baremul de corectare pentru Sociologie.

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la proba scrisă la Filosofie

Impact.ro va publica rezolvarea subiectelor care au picat azi la proba la alegere și baremele de corectare, imediat ce acestea vor fi accesibile. În cadrul examenului de Bacalaureat 2022, Filosofia are statutul de disciplină opţională fiind susţinută la proba E. d), în funcţie de filieră, profil şi specializare.

Vezi AICI baremul de corectare pentru Filosofie.

Urmăriți Impact.ro și pe