Ce a spus Simona Halep despre discursul Emmei Răducanu de la Transylvania Open. Sportiva a vorbit în limba română

Ana Anitoiu 27.10.2021, 22:18
Ce a spus Simona Halep despre discursul Emmei Răducanu de la Transylvania Open. Sportiva a vorbit în limba română

Simona Halep și-a dezvăluit părerea despre discursul pe care Emma Răducanu l-a susținut în limba română la turneul Transylvania Open organizat la Cluj-Napoca. Fostul număr unu mondial a avut un mesaj și pentru cei care se așteaptă ca ea să se retragă din tenis.

Emma Răducanu a vorbit în limba română la Transylvania Open

Emma Răducanu a spus la Transylvania Open că deși nu poate vorbi foarte bine în limba română, va încerca. Ea le-a mulțumit fanilor și a precizat că ”oamenii au fost foarte de treabă” cu ea și le va duce lipsa. Jucătoarea în vârstă de 18 ani a precizat că iubește România.

”Astăzi a fost un meci dificil, adversara mea a jucat foarte tare, iar eu n-am jucat așa bine, dar am câștigat, iar acum simt multă bucurie. Mulțumesc foarte mult! E un turneu foarte bine organizat, îmi place România foarte mult. Mă simt ca acasă aici!

(Întrebată despre mâncarea ei preferată, n.r.) Ciorba de perișoare, sarmalele, mămăliga, papanașii. Înainte de meci n-am mâncat ciorbă de perișoare, ci de legume. Și mai aștept puțin și o să mănânc niște sarmale.

Înseamnă mult pentru mine să joc în țara tatălui meu. Mulțumesc tuturor pentru încurajările primite astăzi și în toată această săptămână”, a spus Emma Răducanu, 23 WTA, în limba română, după ce a învins-o pe Polona Hercog, în vârstă de 30 de ani, 123 WTA, scor 4-6, 7-5, 6-1.

Ce a spus Simona Halep despre discursul Emmei Raducanu de la Transylvania Open. Sportiva a vorbit in
Emma Raducanu

Simona Halep, despre discursul Emmei Răducanu de la Transylvania Open

La rândul ei, Simona Halep, locul 18 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale Transylvania Open, după ce a învins-o miercuri pe Gabriela Ruse, 85 WTA, scor 6-1, 6-2. În următorul tur va juca împotriva rusoaicei Varvara Graceva, 81 WTA.

Simona Halep, în vârstă de 30 de ani, s-a declarat surprinsă plăcut de faptul că Emma Răducanu a vorbit în limba română la Transylvania Open, după meciul cu Polona Hercog.

”Am fost surprinsă pentru că tot am auzit că nu vorbeşte, dar a vorbit foarte bine şi chiar a fost, cred, ceva plăcut pentru toţi românii. Chiar dacă nu locuieşte în România, nu s-a născut aici, vorbeşte româna şi este un sentiment plăcut”, a spus Simona Halep.

Simona Halep, despre cei care se așteaptă ca ea să se retragă din tenis

De asemenea, Simona Halep a ținut să clarifice pentru cei care se așteaptă ca ea să se retragă din tenis că nu se va întâmpla acest lucru prea curând, pentru că își dorește să mai joace.

”O să-mi fie în continuare destul de greu să revin acolo unde îmi doresc, pentru că am un nou obiectiv, dar e o bucurie să fiu pe teren şi să fiu aptă. Eu cred că o să revenim la normal în curând şi o să ne putem bucura împreună de tenis, pentru că nu am de gând să mă las, mai vreau să mai joc”, a spus Simona Halep.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...