Ce a remarcat Călin Popescu Tăriceanu după ce a fost la supermarket. ”Asta m-a impresionat”

Redacția IMPACT 30.03.2020, 13:23
Ce a remarcat Călin Popescu Tăriceanu după ce a fost la supermarket. ”Asta m-a impresionat”

Călin Popescu Tăriceanu, Președintele ALDE a fost la supermarket pentru a-și achiziționa cele necesare, timp în care a analizat prețurile la diverse produse. Ce i-a atras atenția politicianului?

Călin Popescu Tăriceanu: „La unele produse prețurile au crescut simțitor fără un motiv vizibil”

În vizită la supermarket, Călin Popescu Tăriceanu spune că prețurile la alimentele e bază au crescut, motiv pentru care solicită plafonarea adaosurilor comerciale la produsele de bază.

„Pe lanțul de desfacere se pot fixa adaosuri comerciale/marje de profit care să poată asigura desfășurarea activității, dar să nu permită ridicarea adaosului până la limita la care să devină speculă!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Președintele ALDE este de părere că este necesară adoptarea unor măsuri în acest sens.

„La unele produse prețurile au crescut simțitor fără un motiv vizibil. Am auzit unele explicații: că materia primă s-a scumpit, că transportul, că forța de muncă etc.

Sunt liberal și cred că într-o economie liberă legea cererii și ofertei trebuie să determine prețurile. Dar în aceste zile nu mai trăim într-o economie liberă pentru că și ea este prizonieră coronavirusului, deci trebuie luate măsuri”, explcă Tăriceanu în postarea sa.

Ce măsuri propune Călin Popescu Tăriceanu pentru a diminua creșterea prețurilor

  • fixarea prețului final printr-o decizie administrativă („Cam ce făceau comunișții pe vremuri!”, explică politicianul).
  • plafonarea adaosurilor comerciale /marja de profit, în special pe verigile din lanțul de transport și distribuție. Și nu la toate produsele, ci la cele de bază. („Așa vom putea lăsa producătorul să-și continue producția, chiar dacă vor fi unele creșteri de prețuri datorate fluctuației prețurilor la materia primă”, propune Tăriceanu).

Politicianul, în vârstă de 68 de ani, a ținut să sublinieze, totodată că drumul său la magazin a avut loc între orele 11:00-13:00, în conformitate cu Ordonanța militară nr. 4, intrată care prevede:

Art.1 – (1) Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00 dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc. folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/susținătorilor sau, după caz, mijloacele de transport sanitar special destinat.

Urmăriți Impact.ro și pe