Ce a putut spune Prințul Harry despre Lady Di, la câteva zile după ce Camilla a fost numită viitoarea Regină a Marii Britanii

Cătălina Burghelea 15.02.2022, 13:50
Ce a putut spune Prințul Harry despre Lady Di, la câteva zile după ce Camilla a fost numită viitoarea Regină a Marii Britanii

Prințul Harry a vorbit despre „empatia” prințesei Diana, la câteva zile după ce mama sa vitregă, Camilla, a fost numită viitoare Regină a Marii Britanii. Ducele de Sussex a lăudat munca mamei sale cu privire la maladia HIV, într-un podcast pentru campania anti-SIDA cu Gareth Thomas, legenda galeză a rugby-ului.

Prințul Harry o laudă pe mama lui, la câteva zile după ce Camilla a fost numită viitoare regină

Afirmația Prințului Harry vine după ce Regina Elisabeta a II-a și-a anunțat, sâmbătă, 5 februarie, dorința ca ducesa de Cornwall să fie cunoscută drept Regină Consoartă atunci când Prințul Charles va deveni rege.

Continuă campania Prințesei Diana

La momentul căsătoriei cuplului, în 2005, s-a spus despre Camilla că va fi cunoscută ca „Prințesă Consoartă” din respect pentru memoria Dianei. Prințul Harry nu a comentat încă schimbarea politicii Casei Regale, ci a preferat să vorbească despre implicarea mamei sale în campania HIV, ajutând la eliminarea stigmatizării din jurul virusului.

„Ceea ce mama mea a început cu ani în urmă a fost să creeze empatie și înțelegere, dar și curiozitate și cred că a reușit. Putem învăța măcar ceva mai mult decât să fim atât de critici chiar de la început. Deci, în acest sens, am văzut schimbări uriașe”, a precizat ducele de Sussex.

Ducele de Sussex se implică în programele anti-SIDA

Referindu-se la stigmatizare, Harry a spus: „Cred că ceea ce a făcut mama și atât de mulți oameni atunci a fost să dărâme acel zid. Când oamenii suferă, atunci trebuie să învățăm mai multe din asta”. Ducele a explicat că „nu poate întoarce spatele” suferinței din întreaga lume, după ce a întâlnit oameni afectați cu HIV.

 „Munca mamei mele a rămas neterminată. Mă simt obligat să încerc și să continui asta cât mai mult posibil. (…)”, a afirmat nepotul suveranei.

Ce a putut spune Printul Harry despre Lady Di, la cateva zile dupa ce Camilla a fost numita viitoarea Regina a Marii Britanii

Îndemn pentru populație

Astfel, Harry i-a îndemnat pe oameni să se testeze anti-HIV, pentru a-și salva viețile. Mai mult, soțul lui Meghan Markle speră că le va da curaj acelor persoane care trăiesc cu frică de virus.

Lady Di a suferit enorm din cauza infidelității lui Charles

Căsătoria Prințesei Diana cu Prințul Charles s-a rupt la începutul anilor 1990, pe fondul aventurii soțului ei cu iubita din tinerețe, Camilla. Ladi Dy și Charles s-au despărțit în 1992, după ce biografia prințesei a scos la iveală infidelitatea și lupta Dianei cu bulimia. Cei doi au divorțat în 1996, apoi mama Prinților Harry și William a murit într-un accident de mașină la Paris, în 1997.

Regina Elisabeta a marcat Jubileul de Platină

Recent, Regina Elisabeta a II-a a aniversat 70 de ani de domnie pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Monarhul, în vârstă de 95 de ani, a ales să marcheze Jubileul de Platină printr-un anunț neașteptat. Suverana vrea ca, după moartea sa, titlul de Regină a Marii Britanii să fie preluat de Camilla, soția prințului Charles. Regina-mamă a lăsat cu limbă de moarte ca nora ei să poarte titlul de Regină-Consoartă, în momentul în care Prințul Charles va deveni rege.

La ceremonia de încoronare, se vehiculează că Prințul Charles și Camilla vor sta unul lângă altul pe toată durata protocolului. Ultima dată când o Regină-Consoartă a fost încoronată s-a petrecut în 1937. Atunci, mama Reginei, Elisabeta, a stat alături de Regele George al VI-lea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...