Ce a promis Nicușor Dan în campania electorială. Și-a asumat că le va face în cei patru ani de mandat

Mirabela Vasile 29.09.2020, 15:51
Ce a promis Nicușor Dan în campania electorială. Și-a asumat că le va face în cei patru ani de mandat

Ce a promis Nicușor Dan în campania electorială. Nicușor Dan vine cu promisiuni uriașe pentru bucureșteni, după ce a câștigat fotoliul de la Primăria Capitalei. Acesta spune că dorește un metrou de suprafață, zeci de creșe și grădinițe și 15 parcări mari. Totodată, dorește să înființeze și funcția de ”avocat al bucureștenilor”.

Ce a promis de fapt Nicușor Dan în campania electorală

Noul ales în fruntea bucureștenilor are proiecte mărețe pentru viitorul Capitalei. Acesta dorește metrou de suprafață, parcări și semaforizare inteligentă. Așa dorește să rezolve problemele cu care se confruntă bucureștenii din cauza traficului aglomerat. Printre acestea se numără metroul de suprafață pe infrastructura CFR existentă, 15 mari parcări în jurul Capitalei, în sistem park & ride, extinderea, optimizarea și electrificarea rețelei de transport public STB și semaforizarea inteligentă a traficului rutier.

Metroul va funcționa pe șase rute care se vor conecta la cele șase gări principale din oraș. Stațiile metroului de suprafață vor corespunde cu intrările în oraș și vor fi interconectate cu cele ale STB și Metrorex. Cele șase rute propuse sunt următoarele: Gara de Nord – Pipera – Rahova, Gara de Nord – Chiajna – Rahova, Gara de Nord – Otopeni, Otopeni – Pipera – Obor, AFI – Pipera – Obor și AFI – Jilava – Obor.

Unde vor fi marile parcări din București

Nicușor Dan susține că în programul publicat că exista 15 puncte cheie unde trebuie să existe astfel de mari parcări. De altfel, ceste puncte sunt corelate cu ieșirile rutiere din București și cu stațiile viitorului metrou de suprafață. Sistemul celor 15 mari parcări vă fi compus din: P1 Straulesti, P2 Pantelimon, P3 Prelungirea Ghencea / Domnești, P4 Berceni, P5 Pantelimon 2, P6 Catelu, P7 Titan, P8 Popești-Leordeni, P9 Jilava, P10 Bragadiru, P11 Militari, P12 Chitila, P13 Băneasa, P14 Colentina și P15 Otopeni Aeroport.

Programul electoral al lui Nicușor Dan cuprinde accesarea fondurilor europene pentru modernizarea sistemului de termoficare. Aici înlocuirea a 300 km de conducta din rețeaua principala, cu alocări financiare prioritare, automatizarea completă a punctelor termice și reeșalonarea datoriilor sistemului de termoficare pe baza unei negocieri.

Sunt patru proiecte uriase pe care Dan le-a promis bucurestenilor
Sunt patru proiecte uriase pe care Dan le-a promis bucurestenilor

De atlfel, primarul Capitalei promite să refacă Planul Urbanistic General și să actualizeze finanțările pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Primăria vă expertiza din punct de vedere seismic clădirile vechi, vă termina proiectarea consolidării clădirilor vechi și va începe consolidarea tuturor clădirilor aflate în clasa I de risc seismic.

Dan susține că vă creea linii de finanțare pentru mobilitate culturală dedicate artiștilor și instituțiilor culturale din Capitală.

Urmăriți Impact.ro și pe