Ce a pățit un bărbat care a fost prins când voia să arunce moloz la întâmplare. Sancțiune usturătoare

Ana Anitoiu 12.05.2021, 18:55
Ce a pățit un bărbat care a fost prins când voia să arunce moloz la întâmplare. Sancțiune usturătoare

Un bărbat a fost prins marți când voia să arunce la întâmplare moloz și alte deșeuri provenite din lucrări de construcții pe un teren agricol aflat la marginea municipiului Deva. Individul s-a ales cu o sancțiune usturătoare.

Cu ce amendă s-a ales bărbatul care a vrut să arunce moloz la întâmplare

Crezând că nu va fi observat sau reclamat de nimeni, bărbatul intenționat să arunce moloz pe un teren agricol de la marginea municipiului Deva. Însă, polițiștii locali l-au prins în flagrant și l-au sancționat cu 5.000 de lei. Necazul individului nu s-a oprit aici. Oamenii legii au anunțat Garda de Mediu Hunedoara ce i-a dat la rândul ei o amendă.

Mai exact, pe lângă sancțiunea de 5.000 de lei pe care a primit-o de la polițiști, bărbatul care a vrut să arunce moloz la întâmplare s-a ales cu încă o amendă, în cuantum de 15.000 de lei. Garda de Mediu nu doar că l-a făcut dator cu o sumă de trei ori mai mare decât cea cerută de Poliție, dar i-a și confiscat autoutilitara de transport.

Ce a patit un barbat care a fost prins cand voia sa arunce moloz la intamplare. Sanctiune usturatoare
Duba folosita pentru aruncarea ilegala a deseurilor. Sursa: Facebook/ Primaria Municipiului Deva

Ce a fost nevoit să facă bărbatul după ce a fost amendat

După ce a fost amendat de polițiști și de Garda de Mediu, bărbatul a fost nevoit să reîncarce deșeurile pe care le abandonase pe câmp în autoutilitară. Ulterior, el a fot condus la locul unde astfel e deșeuri trebuie să fie depozitate legal. Aceasta este cea de-a doua oară într-o lună când polițiștii locali au surprins o astfel de situație.

Poliția Locală Deva supraveghează zonele din oraș unde a aflat că se depozitează adesea deșeuri de la lucrări de construcții de către persoane sau firme ce nu semnează contracte cu societăți autorizate și specializate în colectarea și transportul acestui tip de deșeuri.

Depozitarea ilegală a deșeurilor poate fi pedepsită și mai aspru

Potrivit Legii 211/2011, abandonarea deșeurilor se poate sancționa cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice. Mai mult, cei care aruncă deșeuri în mod ilegal sunt obligați să curețe zona și să plătească și costurile de eliminare a gunoaielor prin intermediul unor societăți specializate.

Persoanele care observă o depozitare ilegală ale unor deșeuri pot suna la Poliția Locală și pot cere deplasarea unui echipaj la fața locului. Apoi, acestea pot suna și la Garda de Mediu pentru a reclama situația, cu mențiunea că au vorbit înainte cu polițiștii locali.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...