Ce a pățit premierul din Noua Zeelandă atunci când a vrut să intre într-un restaurant, în plină pandemie

Andrei Cezar 16.05.2020, 16:26
Ce a pățit premierul din Noua Zeelandă atunci când a vrut să intre într-un restaurant, în plină pandemie

Dacă sunt reguli, atunci să fie pentru toată lumea. Această zicală se aplică perfect în Noua Zeelandă, acolo unde premierul țării nu a fost lăsat să intre în restaurant pe motiv de distanțare socială. Șeful guvernului din Wellington a fost nevoit să aștepte până când s-a eliberat o masă în local, potrivit Libertatea.

Premierul Noii Zeelande, supriză la intrarea în restaurant

De două zile Noua Zeelanda a relaxat unele măsuri luate în urma pandemiei de coronavirus. În această categorie se află și restaurantele care s-au redeschis și au început să primească tot mai mulți clienți.

Chiar și în aceste condiții, normele de distanțare socială au fost păstrate și respectate cu sfințenie. Astfel a fost limitat accesul în localuri acolo unde oamenii tebuie să stea la cel puțin un metru unul față de celălalt.

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a trăit pe pielea ei o astfel de experiență. Ea a vrut să ia masa alături de logodnicul ei într-un restaurant popular din Wellington, însă nu a putut pentru că localul era plin. Cei doi au fost nevoiți să aștepte în afara restaurantului până la eliberarea unei mese.

”Trebuie să îmi asum responsabilitatea pentru asta, nu m-am organizat și nu am rezervat masă”, a declarat Clarke Gayford, logodnicul premierului.

Un purtător de cuvânt al biroului lui Ardern a răspuns într-un e-mail că oricine se poate întâlni cu o asemenea situaţie în perioada restricţiilor impuse în pandemia de coronavirus: “Premierul spune că a așteptat ca toți ceilalți”.

Ce a pățit premierul din Noua Zeelandă atunci când a vrut să intre într-un restaurant, în plină pandemie

Noua Zeelandă a eliminat coronavirusul

Noua Zeelandă a început relaxarea măsurilor treptat. Încă din luna aprilie au fost ridicate primele restricții, după o lună de carantină. Atunci sute de mii de oameni s-au reîntors la serviciu, iar populației i s-a permis inclusiv să se plimbe pe plajă sau să practice sporturi precum surful sau golful, potrivit Digi 24.

La sfârșitul lunii aprilie Guvernul de la Willington a anunțat că ”a eliminat coronavirusul”, scrie Mediafax.