Ce a păţit o femeie din Ucraina într-o benzinărie din România. Gestul făcut de un bătrân a lăsat-o fără cuvinte

Andra Daoud 21.03.2022, 14:37
Ce a păţit o femeie din Ucraina într-o benzinărie din România. Gestul făcut de un bătrân a lăsat-o fără cuvinte

Ucrainenii care au ajuns în România în ultimele trei săptămâni, de când a izbucnit războiul din țara lor, au fost întâmpinați cu ospitalitate de români, fie că vorbim despre voluntari, autorități sau oameni de rând. Povestea unei femei din Ucraina despre ce i s-a întâmplat într-o benzinărie în România a devenit virală în ultimele zile pe Facebook.

Ce a păţit o femeie din Ucraina într-o benzinărie din România

Iulia Chernitskaya este o femeie de origine ucraineană care, la fel ca sute de mii de conaționali de-ai săi, a fugit din calea războiului provocat de Vladimir Putin. Femeia s-a oprit la o benzinărie din România, unde a primit o lecție pe care a împărtășit-o mai departe pe Facebook. Iulia a primit bani de la un bărbat mai în vârstă, atunci când acesta și-a dat seama că este refugiată. Iulia a relatat pe Facebook întâmplarea care a făcut-o să plângă.

Acești bani i-am primit de la un bărbat de 60-65 de ani la benzinărie, când m-am întors la mașină după ce am făcut plinul. Și-a șters parbrizul și m-a întrebat în română: Ucraina? I-am răspuns: Ucraina. Probabil s-a așteptat când a văzut plăcuțele de înmatriculare ucrainene”, a relatat femeia.

În acel moment, bărbatul a scos din portofel 100 de lei și i-a spus Iuliei „Glorie Ucrainei”.

Am început să plâng. Am refuzat să iau banii pentru că avea și o mașină veche. Dar și-a deschis portofelul și mi-a mai dat încă 100 de lei. Mi-a zis că am nevoie de ei”, a mai spus femeia.

„Să știi că ai ajutat o mamă a 4 copii”

Femeia a mai povestit, în cadrul aceleiași postări, că a acceptat până la urmă banii și a dezvăluit că este mamă a 4 copii, care o așteptau acasă. Iulia a scris că și-a șters lacrimile atunci când s-a urcat în mașină și că a fost profund impresionată de gestul bărbatului, dar și de felul în care s-au comportat românii în general cu refugiații ucraineni.

La urma urmei, el nu știe că încă 4 copii mă așteptau acasă. Bine că nu i-am spus, că altfel își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar el nu m-a lăsat. Dacă din întâmplare omul ăsta îmi citește postarea – să știi că ai ajutat o mamă a 4 copii. M-am urcat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile ca să mă pot mișca și nu înțelegeam!

Întreaga lume ne susține și ne ajută! Ne dau locuințe gratis, mâncare, haine, bani! Și vecinii ruși ne omoară!… Mulțumesc! Vă mulțumesc tuturor! Cui m-a adăpostit cu copii! Cui ne ajută în toate! Prietenilor mei, care trimit bani, să avem din ce trăi!”, a mai scris femeia în postare.

Urmăriți Impact.ro și pe