Ce a pățit bărbatul care a fost săltat de jandarmi de la protestul din Piața Universității. “Am crezut că mor”

Stan Filon, Anca Manolica 30.03.2021, 08:13
Ce a pățit bărbatul care a fost săltat de jandarmi de la protestul din Piața Universității. “Am crezut că mor”

Bărbatul care a fost luat pe sus dintre protestatarii din Piața Universității și târât în duba jandarmilor spune că și-a văzut moartea cu ochii. Striga că nu mai are aer și nimeni nu-l credea. Ambulanța a fost chemată de urgență la secția de poliție unde a fost dus.

Ce a pățit protestatarul luat pe sus de jandarmi

Noi proteste au avut loc aseară în mai multe orașe din țară, dar și în București. Oamenii au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirea față de noile restricții impuse de Guvernul României. Așa s-a întâmplat și în Piața Universității, unde s-au strâns sute de persoane. Jandarmii au fost și ei la datorie. Unul dintre protestatari a refuzat să poarte mască de protecție, le-a vorbit foarte urât jandarmilor și a refuzat să se legitimeze.

Oamenii legii și-au pierdut răbdarea cu el și l-au luat pe sus pe protestatatar pentru a-l duce la secția de poliție, unde să fie identificat. Bărbatul a fost agresiv în continuare, potrivit comunicatului oferit de autorități. „În legătură cu imobilizarea unei persoane, în zona adunării publice din Piața Universității, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Ce a patit protestatarul luat pe sus de jandarmi
Ce a patit protestatarul luat pe sus de jandarmi

I s-a făcut rău în secția de poliție

Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reținut și condus la secția de poliție, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, precizează comunicatul jandarmeriei.

Bărbatul nu s-a legitimat timp de două ore și nu a dorit un avocat din oficiu, ci și-a așteptat propriul apărător. „Avea fire de sutură în gură. Este o persoană cu studii superioare, bine integrată din punct de vedere social. E un drept al sau să protesteze. Ce i s-a întâmplat a fost o reacție exagerată din partea jandarmeriei în raport cu atitudinea să care nu necesită o asemenea intervenție. Este adevărat că a refuzat să se legitimeze. Are anumite leziuni generate de imobilizarea să”, a spus avocatul său, Vlad Hossu.

„Un jandarm m-a băgat cu capul în scaun și aveam și tricolorul pe cap, țipam după aer și am crezut că mor. Mergeți la biserica fraților, fără masca pe bot. Nu mă lasă să întru în ambulanță asta fără masca. Mi-au dat amendă”, a declarat protestatarul pentru Antena 3, după ce a fost chemată ambulanța la secția de Poliție, deoarece i s-a făcut rău.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...