Ce a făcut Klaus Iohannis la o zi după tragedia de la Matei Balș. Întreaga Românie e revoltată!

Stan Filon 30.01.2021, 15:38

Tragedia de la Spitalul Matei Balș a șocat mulți români. Flăcările au mistuit mai multe saloane pline cu pacienți bolnavi de coronavirus, iar șase persoane și-au găsit sfârșitul. Președintele României, Klaus Iohannis, a mers la fața locului, vineri, pentru a aduce un omagiu victimelor, dar orele au trecut, weekendu-ul a venit, așa că șeful Statului a plecat la munte, la schi. 

Klaus Iohannis a plecat la schi, imediat după tragedia de la Spitalul Matei Balș

Președintele Klaus Iohannis a fost și el la Spitalul Matei Balș, la câteva ore după ce pompierii au reușit să stingă flăcările. Șase oameni și-au găsit sfârșitul, fiind găsiți carbonizați. Una dintre victime a fost găsită pe balcon, iar una a fost găsită chiar în baie.

Șeful statului a transmis un mesaj pentru familiile victimelor, dar a spus și că sistemul sanitar are nevoie de o reformă. Declarațiile lui Klaus Iohannis au fost izbitor de asemănătoare cu cele oferite de șeful statului după incendiul din luna noiembrie de la Piatra Neamț. Atunci au murit 10 pacienți, după ce secția de ATI a Spitalului Piatra Neamț a luat foc.

Klaus Iohannis a plecat la schi, imediat dupa tragedia de la Spitalul Matei Bals
Klaus Iohannis a plecat la schi, imediat dupa tragedia de la Spitalul Matei Bals

”Le doresc însănătoșire grabnică”

„Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică.

Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție în permanență cu cei care au condus intervenția și am primit toate datele care sunt certe. A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid, în foarte puține minute. Din păcate, pentru câțiva a fost prea târziu”, a spus președintele Klaus Iohannais, vineri, felicitând și forțele de intervenție pentru efortul depus.

”Avem de-a face cu probleme structurale în spitale și am cerut ministrului Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate și aștept cât de curând primele idei”, a fost declaraţia lui Iohannis după vizita pe care a făcut-o la locul tragediei.

La numai o zi însă după tragedia de la Spitalul Matei Balș, preşedintele Klaus Iohannis a fost filmat sâmbătă la schi, pe pârtia de la Păltiniş, potrivit Antena 3.

„Cameraman: Cum e la schi, domnule preşedinte?

Klaus Iohannis: Bună ziua. E foarte bine. Vă invit să veniţi

Cameraman: Cum e zăpada la Păltiniş?

Klaus Iohannis: Astăzi e destul de bine. Vă doresc o zi frumoasă!”, a fost dialogul pe care cameramanul l-a avut cu preşedintele.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...